7 اشتباه مرگ‌بار هنگام آتش‌سوزی

Error during fire

اشتباهات رایج هنگام آتش‌سوزی چیست؟ این اشتباهات به چه دلیل رخ می‌دهند؟ شرایط اضطراری خصوصا آتش‌سوزی ممکن است در هر حالت، زمان و مکانی اتفاق بیفتد. یکی از حیاتی‌ترین مواردی که در این مواقع باید رعایت کنید، حفظ آرامش خود است. سپس باید خود و افراد حاضر را از محیط پرخطر خارج نموده و به منطقه‌ای امن برسانید.

در زمان ایجاد حریق یا دیگر حوادث، معمولا همه چیز مطابق با برنامه یا خواست ما پیش نمی‌رود. به همین دلیل وجود بحران‌ها یا تهدیدهای اضافی، ممکن است تخلیه افراد یا انواع عملیات را دشوار کند. در زمان آتش‌سوزی هر فرد شاید دچار اضطراب یا تنش شود. ولی شما باید توجه نمایید که همچنان مهم‌ترین موضوع حفظ تمرکز است. بدین ترتیب با چالش‌های احتمالی دیگر روبرو نخواهید شد.

در زمان تخلیه محل حادثه و همچنین شرایط اضطراری، هر شخص به فکر خروج و فرار است. بنابراین، شما باید از 7 مورد از اشتباهات رایج در زمان آتش‌سوزی و تنش‌های مردم در زمان ترک محل آگاه باشید. همچنین تا حد امکان سایر افراد را به آرامش دعوت کرده تا در زمان خروج آسیب‌های کمتری متحمل شوند.

شما با شناخت اشتباهات رایج هنگام آتش‌سوزی می‌توانید به دیگر افراد کمک کنید تا بتوانید جان خود و سایرین را نجات دهید.

اشتباهات معمول در زمان آتش‌سوزی

گاهی اوقات شاید شما به اندازه کافی خوش‌شانس نباشید. همچنین ممکن است که خود را در میان آتش‌سوزی ببینید. یکی از چالش‌های بسیار مهمی که با آن مواجه هستید، چگونگی مقابله با آتش است. به عنوان مثال، اغلب افراد به این آگاهی رسیده‌اند که برای مقابله اولیه با آتش، از کپسول‌های آتش نشانی استفاده نمایند.

ولی در زمان قرارگیری در شرایط اضطراری چند نفر می‌دانند چگونه از آن استفاده کنند؟ آموزش شیوه استفاده از یک کپسول آتش نشانی یا سایر تجهیزات اولیه در زمان آتش‌سوزی را باید بیاموزید تا در چنین شرایطی، کار با آن‌ها دشوار نباشد.

معمول‌ترین اشتباهات در زمان حادثه آتش‌سوزی موارد زیر هستند:

  • برآورد اشتباه در مورد حجم آتش
  • شیوه‌های اطفا حریق نادرست
  • برنامه‌ریزی نامناسب برای تخلیه افراد
  • قطع نکردن منبع برق
  • نزدیک شدن به آتش

اشتباهات معمول در زمان آتش‌سوزی

اشتباهات مرگ‌بار در زمان آتش‌سوزی

پیش از مواجهه با آتش‌سوزی باید تعدادی نکته را یاد بگیرید تا در زمان وقوع آتش بتوانید از آن‌ها استفاده نمایید. در موارد زیر 7 مورد از اشتباهات رایج در زمان آتش‌سوزی عنوان شده است:

  • نداشتن برنامه‌ریزی برای خروج اضطراری

پیش از وقوع آتش‌سوزی شما باید برنامه‌ای اضطراری برای خروج افراد آماده کرده باشید. چرا که در مواقع اضطراری، استرس افراد به شدت افزایش پیدا کرده و شما باید بتوانید آن‌ها را کنترل نمایید. این برنامه‌ریزی باید مواردی مانند وجود مکانی امن برای پنهان شدن، نحوه خروج و تماس با نیروهای امدادی را دربر بگیرد.

  • چک نکردن دوره‌ای سیستم اطفا حریق اماکن

سیستم‌های اطفا حریق به شکل سالیانه بررسی می‌شوند و این‌کار باید توسط تکنسین مجرب انجام شود. بدین ترتیب در مواقع اضطراری این سیستم به درستی کار کرده و می‌تواند از گسترش آتش جلوگیری کند. در نهایت آتش مهار خواهد شد.

  • استفاده نکردن از کپسول‌ های آتش نشانی

اگر کپسول آتش نشانی آماده به‌کار نداشته باشید، آتش به سرعت گسترش می‌یابد. همین مورد می‌تواند خسارات مالی و جانی سنگینی را تحمیل کند. در همه اماکن می‌توان با نصب کپسول‌های آتش نشانی، آتش‌سوزی را تا حد زیادی کنترل کرد.

  • انبار کردن مواد و تجهیزات قابل اشتعال

انبار کردن مواد و وسایل قابل اشتعال در مجاورت منابع گرما، می‌تواند آتش اولیه را به سرعت گسترده کند. سعی کنید که مواد با قابلیت اشتعال را در جایی امن و به دور از حرارت نگه‌داری کنید.

  • استعمال دخانیات در تخت‌خواب

استعمال انواع دخانیات در تخت‌خواب، یکی از خطرناک‌ترین اَعمالی است که یک شخص می تواند انجام دهد. اگر در تخت‌خواب در حال سیگار کشیدن هستید، شاید به خواب بروید. در این موقع ممکن است سیگار سبب شود تخت‌خواب دچار حریق شود.

  • ترک محل با اجاق گاز روشن

هیچ‌گاه نباید یک اجاق گاز روشن را رها کنید. شما باید هشیار باشید تا محل دچار آتش‌سوزی نشود. اگر آتش اجاق را بدون کنترل کردن رها کنید، به احتمال زیاد باید منتظر وقوع آتش باشید.

  • نبود سیستم اطفا حریق استاندارد

از دیگر مواردی که می‌تواند سبب گسترش آتش‌سوزی شود، نبود یک سیستم اطفا حریق استاندارد و ایمن است. اگر در محل سیستم اطفا حریق وجود داشته باشید، به‌راحتی می تواند از گسترش آتش جلوگیری کرد.

عدم آشنایی با انواع خاموش‌کننده‌ها

یکی از مواردی که می‌تواند منجر به وقوع آتش و انجام اشتباهات رایج هنگام آتش‌سوزی شود، آشنا نبودن با انواع کپسول‌های آتش نشانی است. امروزه انواع مختلفی از این کپسول‌ها در دسترس است که هر یک برای مقابله با انواع مختلفی از آتش طراحی شده‌اند.

انواع اصلی این خاموش‌کنندها عبارتند از:

  • کپسول نوع A که برای انواع مواد جامد مثل کاغذ، چوب و پلاستیک قابل استفاده است.
  • کپسول نوع B که از آن برای اطفا آتش حاصل از مایعات قابل اشتعال مانند روغن، بنزین و پارافین استفاده می‌شود.
  • کپسول نوع C برای خاموش کردن آتش‌های گازهای قابل اشتعال مانند روغن، بوتان و متان به ‌کار گرفته می‌شود.
  • از کپسول نوع D برای حریق فلزاتی مثل آلومینیوم، تیتانیوم و منیزیم استفاده خواهد شد.
  • کپسول نوع E می‌تواند هر نوع آتش که شامل تجهیزات الکتریکی باشد را اطفاء کند.
  • کپسول نوع F را برای خاموش شدن آتش‌های روغن و چربی در هنگام پخت‌وپز به‌کار می‌گیرند.

 

کاهش اشتباهات در هنگام آتش‌سوزی

شما باید بدانید که کدام یک از کپسول‌های آتش‌نشانی برای اطفای چه نوع آتشی استفاده می‌شود. همچنین بهتر است بدانید هریک از آن‌ها در چه محلی باید نصب ‌شوند. آگاهی از 7 مورد از اشتباهات رایج در زمان آتش‌سوزی به شما کمک می‌کند تا موثرتر با آتش مواجه شوید.

شما با اطلاع از اشتباهات رایج هنگام آتش‌سوزی، می‌توانید در زمان مواجهه با آن با استرس کمتری اطفاء حریق را انجام دهید. همچنین باید فرا بگیرید که انجام چه کارهایی سبب تشدید و گسترش آتش‌سوزی می‌شود. شرکت ماهان گستر همگام با ارائه این‌گونه مقالات سعی می‌کند شما را به خوبی با موضوعات حوزه آتش و ایمنی در برابر آن آشنا کند. شما برای کسب هر نوع اطلاع بیشتر در این زمینه با ما در تماس باشید.

کاهش اشتباهات در هنگام آتش‌سوزی

ماهان گستر همگام

مجموعه تخصصی ماهان گستر همگام، در زمینه ارائه کپسول‌های آتش نشانی و با هدف تامین تجهیزات ایمنی همچون سیستم‌های اعلام حریق و اطفا حریق در حال فعالیت است. همچنین این شرکت حرفهای در زمینه کنترل، سرویس و شارژ خاموش کنندههای فوم نیز فعالیت دارد. شما با آگاهی از 7 مورد از اشتباهات رایج در زمان آتش‌سوزی، می‌توانید خسارات را به حداقل برسانید. همچنین شارژ کپسول آتش نشانی را با دریافت فاکتور رسمی از این شرکت انجام دهید.

شرکت ماهان گستر همگام، به منظور گسترش فعالیت‌ها در زمینه خدمات بهداشتی، ایمنی و محیط زیست، انواع خدمات را ارائه می‌دهد. همچنین این شرکت با مناسب‌ترین قیمت کپسول آتش نشانی فوم را عرضه می‌کند. این محصولات شامل موارد زیر هستند:

  • کپسول آتش‌نشانی co2
  • کپسول آتش‌نشانی آب و گاز
  • کپسول آتش‌نشانی بیوورسال
  • کپسول آتش‌نشانی پودر و گاز
  • کپسول آتش‌نشانی 6ABC
  • کپسول fm200

البته این کپسول‌های آتش نشانی با برندهای هونامیک، سپهر، آذر سیلندر، سعدی، روناک، توچال، پیشرام، پیشرو، سام ، دژ، آرمان، پیشگامان، کارا و تدبیر ارائه می‌شوند.

هم ‌اکنون این شرکت با دریافت تمامی مجوزهای رسمی از مراجع کشور، به‌ عنوان شرکتی پیشرو در ارائه خدمات انواع کپسول آتش نشانی فوم معرفی شده است. شرکت ماهان گستر همگام با استفاده از دانش فنی روز دنیا و افراد متخصص خود، به عنوان یک شرکت ممتاز در حال فعالیت است.

سخن پایانی

وجود انواع کپسول‌های آتش نشانی، در زندگی امروزی بسیار ضروری هستند. چراکه این‌گونه تجهیزات ایمنی می‌توانند در مقابله با آتش‌سوزی از جان و مال‌ شما محافظت کنند. بنابراین، توصیه اکید می‌شود که در محل کار، منزل و یا هر جای دیگری که خود یا اعضای خانواده حضور دارند، یک کپسول آتش نشانی تهیه و نصب کنید. البته نحوه استفاده از آن را به خوبی فرا بگیرید تا اشتباهات رایج هنگام آتش‌سوزی را انجام ندهید.

 

سوالات متداول

اشتباهات رایج هنگام آتش‌سوزی چیست؟

تخلیه افراد با آسانسور
بی‌توجهی به حجم آتش
ندانستن شیوه استفاده از کپسول آتش نشانی
عدم نگه‌داری مناسب از مواد اشتعال‌زا
عدم رعایت ایمنی محل
سهل‌انگاری آتش‌سوزی

از یک کپسول آتش نشانی چگونه استفاده کنیم؟

یکی از 7 مورد از اشتباهات رایج در زمان آتش‌سوزی نشانه گرفتن بالای آتش است. شما برای استفاده مؤثر از یک کپسول آتش نشانی، باید سر نازل را به سوی ریشه آتش بگیرید. چراکه مواد سوختنی که آتش را تغذیه می‌کند در پایه آن قرار دارد.

کپسول آتش نشانی مناسب برای آشپزخانه چگونه باید باشد؟

این کپسول باید حداکثر هفت کیلوگرم باشد. محل مناسب آن روی دیوار و در نزدیکی اجاق گاز است. همچنین در صورت نیاز باید یک کپسول در بالا یا پایین کابینت‌ها و در نزدیکی پریزهای برق نصب شود.

1 دیدگاه در 7 اشتباه مرگ‌بار هنگام آتش‌سوزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *