شیلنگ آتش نشانی یکی از موثرترین سیستم های اطفای حریق هستند. آنها در ادارات، فرودگاه ها، هتل ها، بیمارستان ها، مراکز خرید، کارخانه های صنعتی، ساختمان ها و غیره یافت می شوند. در واقع در تمامی این مکان ها قرار گرفته اند تا آتش نشانان بتوانند آب تحت فشار را به محل آتشسوزی منتقل کنند. شیلنگ های آتش نشانی انواع مختلفی دارند و هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خاصی دارند.
ما توضیح می دهیم که آنها چیست، البته ناگفته نماند که در کنار بقیه وسیله های آتش نشانی، کپسول های آتش نشانی نیز یکی از بهترین روش ها برای اطفای حریق بوده که میتواند آتش های کوچک را قبل از آنکه به یه فاجعه تبدیل شوند کنترل کنند. شارژ کپسول های آتش نشانی در صورت صحیح انجام شدن، برای تأیید اینکه سیستم اطفاء حریق کافی و آماده در صورت نیاز به خاموش کردن آتش است، کلیدی است.
یعنی به دست آوردن امنیت و حفاظت بیشتر و اطمینان از اینکه در این زمینه به درستی عمل می کنید.
کپسول آتش نشانی یک عنصر ضروری در همه فضاها است، به خصوص در فضاهایی که ممکن است آسیب های زیادی، اعم از جانی و مادی وارد شود.
با توجه به اهمیت آنها، آنها نیاز به بازبینی دوره ای خاموش کننده های آتش نشانی توسط متخصصان این بخش دارند.
فرمول شیمیایی درج شده در داخل برای پایان دادن به هرگونه آتشسوزی اساسی است و نیاز به نگهداری و ارزیابی کارایی و اثربخشی آن را دارد.
چرا باید از شیلنگ آتش نشانی استفاده کنیم؟
شیلنگ های آتش نشانی از عناصری هستند که بیشتر توسط آتش نشانی برای اطفای حریق استفاده می شود. شیلنگ ها از یک لوله انعطافپذیر تشکیل شده اند که به متخصصان اجازه می دهد تا آب تحت فشار را از منبع تغذیه به محل وقوع آتشسوزی منتقل کنند. ایمن بودن شیلنگ های آتش نشانی ضروری است، برای این منظور باید علاوه بر انعطاف پذیری، ضد آب و پوشش داخلی صاف باشند.
بسته به کاربری که به شیلنگ داده می شود، با مواد خاصی و با قطر داخلی مشخص طراحی می شود. بنابراین، رایج ترین انواع شیلنگ های آتش نشانی عبارتند از:
شلنگ فشار قوی: قطر آن بین 19 تا 25 میلیمتر متغیر است. روکش و لوله داخلی هر دو از لاستیک ساخته شده اند و همچنین دارای یک تقویت کننده پارچه هستند.
شلنگ ژاکت بافته شده: لوله داخلی لاستیکی است، اما روکش یک یا دو بافت دیگر تقویت شده با پارچه است. قطر: 25 تا 150 میلیمتر
شیلنگ ضد آب تک ژاکت: هر دو پوشش و شیلنگ داخلی از مواد پلیمری تقویت شده با پارچه ساخته شده اند. قطر 12.5 تا 38 میلیمتر
شیلنگ ورودی انعطافپذیر ژاکت سخت: روکش و شیلنگ داخلی لاستیکی هستند، اما علاوه بر مواد نساجی با پلاستیک یا سیم مارپیچ تقویت شده اند. قطر آن از 65 میلیمتر تا 150 میلیمتر است.
شیلنگ های با قطر بزرگ در اکثر موارد به عنوان خطوط تامینی که ماشین های آتش نشانی را تغذیه می کنند استفاده می شود. هنگامی که بارگذاری می شوند خطوط بسیار سنگینی هستند و جابجایی یا خم شدن در گوشه ها بسیار دشوار است.
برعکس، شیلنگهای با قطر کم برای خطوط حمله یا خطوط دست مناسب هستند. آنها حتی در هنگام بارگیری بسیار منعطف هستند و به راحتی می توان آنها را از داخل ساختمان عبور داد.
رایج ترین انواع شیلنگ های آتش نشانی
بسته به کاربرد مورد نظر، شیلنگ با مواد خاصی طراحی می شود و قطر داخلی مشخصی دارد. بنابراین، رایج ترین انواع شیلنگ آتش نشانی عبارتند از:
- شلنگ فشار قوی: قطر آن بین 19 تا 25 میلیمتر متغیر است. روکش و لوله داخلی هر دو از لاستیک ساخته شده اند و همچنین دارای یک تقویت کننده پارچه هستند.
- شلنگ ورودی ژاکت سخت انعطافپذیر: روکش و شیلنگ داخلی لاستیکی هستند، اما علاوه بر مواد نساجی، با پلاستیک یا سیم مارپیچ تقویت شده اند. قطر آن از 65 میلیمتر تا 150 میلیمتر است.
- شلنگ ضد آب تک ژاکت: هم ژاکت و هم شیلنگ داخلی از مواد پلیمری تقویت شده با پارچه ساخته شده اند. قطر 12.5 تا 38 میلیمتر
- شیلنگ ژاکت بافته شده: لوله داخلی لاستیکی است، اما روکش یک یا دو پارچه دیگر تقویت شده با پارچه است. قطر: 25 تا 150 میلیمتر
شیلنگ های با قطر بزرگ بیشتر برای خطوط تامین خودروهای آتش نشانی استفاده می شود. هنگامی که بارگذاری می شود، خطوط بسیار سنگین هستند و به سختی جابجا می شوند یا در گوشه ها خم می شوند.
از طرف دیگر، شیلنگ های با قطر کم برای خطوط یا خطوط ضربه ای مناسب هستند. حتی در هنگام بارگیری بسیار انعطافپذیر است و به راحتی در داخل ساختمان قابل استفاده است.
با سیستم های آتش نشانی آشنا شوید
به عنوان یک ویژگی اصلی، باید توجه داشت که هیدرانت ها با داخل یک لوله نئوپرن مصنوعی ساخته می شوند. به این یک لایه بیرونی از نخ 100٪ پلی استر و یک لایه تقویت کننده پارچه اضافه می شود.
این به آتش نشانان اجازه می دهد تا از آن به روشی شهودی تر استفاده کنند، زیرا این کار به انعطاف پذیری زیادی در استفاده از آن نیاز دارد. علاوه بر این، البته در بسیاری از موارد باید ضد آب باشد که به لطف پوشش داخلی نرم امکانپذیر است.
مزیت اصلی این است که شیلنگ ها با طول بین 10 تا 15 متر در برابر سایش و قالب مقاوم هستند. این به دلیل اجزای پلی استری است که آنها با آن ساخته شده اند.
چرا از شیلنگ آتش نشانی استفاده کنیم؟
شیلنگ های آتش نشانی ماهان گستر وسایلی هستند که بیشترین استفاده را آتش نشانان برای اطفای حریق می کنند. شیلنگ ها شامل شلنگی هستند که به متخصصان اجازه می دهد آب تحت فشار را از منبع تغذیه به محل آتش سوزی منتقل کنند. ایمن بودن شیرهای آتش نشانی مهم است، بنابراین باید انعطافپذیر، ضد آب و دارای پوشش داخلی صاف باشند.
علل و آسیب شیلنگ های آتش نشانی ماهان گستر
در مبارزه با آتش، شیلنگ های آتش نشانی می توانند آسیب زیادی ببینند. به گونه ای که پس از استفاده باید از آنها مراقبت کنید، زیرا همین امر استفاده طولانی مدت آنها را تضمین می کند.
آسیب های اصلی این عناصر عبارتند از:
- مکانیک
- حرارتی
- ارگانیک. آلی
- مواد شیمیایی
در بسیاری از موارد فرسودگی یا مراقبت ضعیف از شیلنگ ها توسط شخصی که از آن استفاده می کند به این معنی است که استفاده از آن در آینده تضمین نمی شود.
مهمترین عامل مرتبط در طول عمر شیلنگ آتش نشانی مراقبت و نگهداری آن است. چند توصیه برای مراقبت از شلنگ که به کاربر از صدمات احتمالی به دلیل وضعیت نامناسب این لوازم جانبی ایمنی می دهد:
از قرار دادن شیلنگ روی گوشه های ناهموار و/یا تیز خودداری کنید.
از آنها با پل محافظت کنید، اجازه ندهید وسایل نقلیه روی آنها راه بروند.
برای جلوگیری از “چکش آبی” از بسته شدن ناگهانی پیتون خودداری کنید.
هر بار که شلنگ را برای نگهداری در وسایل نقلیه میپیچید، موقعیت پیچ خوردگیهای شلنگ را تغییر دهید.
از فشار بیش از حد پمپ در خطوط شلنگ خودداری کنید. در صورت امکان از شیلنگ ها در برابر گرمای بیش از حد یا آتش محافظت کنید.
از انداختن و/یا کشیدن کوپلینگ ها خودداری کنید.
اجازه ندهید شیلنگ پس از خشک شدن در محل گرم باقی بماند.
شیلنگ های آتش نشانی را روی روسازی داغ خشک نکنید.
شلنگ ها را به صورت دوره ای از خودرو خارج کنید، آنها را با آب خالص بشویید و کاملا خشک کنید. هنگام شستشوی شیلنگ، کوپلینگ ها را بررسی کنید.
سخن پایانی
شیلنگ آتش نشانی ماهان گستر یکی از موثرترین سیستم های اطفای حریق است. آنها در ادارات، فرودگاه ها، هتل ها، بیمارستان ها، مراکز خرید، تاسیسات صنعتی، ساختمان ها و غیره یافت می شوند. شیلنگ های آتش نشانی انواع مختلفی دارند و هر نوع ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارد.
ما می توانیم این عناصر را به عنوان شلنگی تعریف کنیم که توسط آتش نشانان برای انتقال آب با فشار بالا از منبع تغذیه به آتش استفاده می شود.
سلام شما شارژ کپسول در شهرستان هم انجام میدید؟