چه زمانی کپسول آتش نشانی باید شارژ شود؟

زمان شارژ کپسول

زمان شارژ کپسول آتش نشانی کی می باشد؟ وجود فیزیکی کپسول آتش نشانی صرف نظر از زمان شارژ کپسول از جمله مواردی است که بسیاری از افراد به آن توجهی ندارند تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی را می توانید از روی برچسب حمل بر روی کپسول آتش نشانی مطلع کنید در زیر به موضوعاتی مانند بهترین زمان شارژ کپسول های آتش نشانی، دی اکسید کربن، پودر، گاز و غیره می پردازیم.

خاموش کننده ها باید زمانی که تاریخ انقضا آنها نزدیک است یا زمانی که از آنها استفاده شده است دوباره پر شوند عدم توجه به عواملی مانند زمان شارژ کپسول، چک آپ ماهانه و شارژ به موقع امکان کارکرد صحیح کپسول را کاهش می دهد اکثر کپسول های آتش نشانی باید سالی یک بار برای آزمایش و شارژ مجدد به واحدهای دارای مجوز بازگردانده شوند بنابراین کپسول های آتش نشانی ابزار مهمی در کنترل حریق های کوچک هستند علاوه بر زمان شارژ کپسول سالانه، کپسول های آتش نشانی باید به صورت ماهانه چک شوند داشتن اطلاعات لازم در مورد کپسول های آتش نشانی به عنوان مثال اطلاع از زمان مناسب برای شارژ کپسول ها برای کسانی که از این کپسول ها استفاده می کنند ضروری است.

زمان مناسب برای شارژ کپسول آتش نشانی

ابتدا زمان شارژ کپسول آتش نشانی را به شما توضیح می دهیم: عقربه کپسول آتش نشانی دارای فشارسنج باید در بخشی مشخص شده باشد و اجزای کپسول آتش نشانی مانند اهرم، شیلنگ، کاسه نمد یا بدنه هیچگونه نداشته باشد مشکلات ظاهری در غیر این صورت، باید کپسول های خود را توسط شرکت های حمل و نقل معتبر کپسول های آتش نشانی سرویس و ارسال کنید. نکته مهم این است که اگر حتی یک بار از کپسول آتش نشانی استفاده کرده اید، باید مجددا آن را از طریق توزیع کنندگان مجاز شارژ کنید اگر از آن استفاده نکرده اید، اکنون زمان پر کردن مجدد کپسول است اگر محل قرارگیری کپسول خیلی گرم، سرد یا مرطوب باشد ممکن است کپسول تحت تأثیر قرار گیرد و بهتر است کپسول در مدت زمان کوتاه تری شارژ شود.

کپسول های آتش نشانی بر اساس نوع و مدل و با استفاده از حروف الفبا به دسته های مختلفی تقسیم می شوند با بررسی جدول طبقه‌بندی کپسول های آتش نشانی می توان نوع کپسول آتش نشانی را تشخیص داد سوالی که همیشه مطرح می شود این است که آیا کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن نیاز به شارژ دارد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت مدت زمان شارژ کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن یک سال می باشد و با توجه به فشار فوق‌العاده بالا و عدم وجود گیج فشار در این نوع کپسول ها بهتر است توسط کارشناسان متخصص بررسی شود.

مجموعه اسکن های رایگان ما به سه دسته کلی زیر تقسیم می شوند:

  • بازرسی ماهانه: در این بازه زمانی تمامی کپسول ها از نظر ظاهری معیوب هستند.
  • معاینه شش‌ماهه: در این مدت وزن کپسول علاوه بر معاینه قبلی تست می شود.
  • بازرسی سالیانه: در این مدت کپسول ها به صورت رایگان حمل شده و آزمایشات لازم برای شارژ مجدد انجام می شود.

چطور متوجه شویم نیاز به شارژ مجدد کپسول آتش نشانی است؟

به دلیل فشار زیاد داخل خاموش کننده ها، بهتر است هر ماه یک بار بازرسی خارجی انجام شود مواردی که برای ارزیابی باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:

  • کپسول های درجه بندی یا گیج های فشار باید در محدوده مشخص شده (معمولا در منطقه سبز) باشند.
  • بدنه، اهرم و استاپر باید سالم باشد و در صورت مشاهده مشکل، سریعا تعمیر شود.
  • در صورت استفاده از کپسول (حتی با فشار کم) حتما آن را شارژ کنید.
  • در صورت نداشتن برچسب حمل، تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی مشخص نیست و باید در اسرع وقت برای تست و ارسال شود.
  • در مکان هایی با رطوبت بالا، گرمای شدید یا سرما، کپسول باید در مدت زمان کوتاه تری برای شارژ مجدد ارسال شود.

نکات مهم هنگام زمان شارژ کپسول های آتش نشانی

کارگاه های مجاز در هنگام شارژ مجدد به نکات زیر توجه کنند:

  • مهر و موم کپسول باید به گونه ای باشد که بتوان آن را به راحتی با دست از کپسول جدا کرد.
  • مهر و موم کپسول سالم است.
  • کپسول ایمنی باید در زمان ارسال به مشتری تحویل داده شود.
  • جزئیات برچسب حمل و نقل روی کپسول درج شده است.
  • در صورت لزوم، باید برای آزمایش هیدرواستاتیک ارسال شود.

تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی چقدر است؟

ممکن است از خود بپرسید که آیا خاموش کننده ها منقضی می شوند یا خیر پاسخ به این سؤال آسان نیست کپسول های آتش نشانی به مرور زمان منقضی می شوند و غیرقابل استفاده می شوند اما برخلاف سایر اعلام حریق، این کپسول ها تاریخ انقضای دقیقی ندارند در واقع، هیچ جدول زمانی مشخصی برای پیگیری یا تعداد سال هایی که یک شرکت می تواند از زمان شارژ کپسول آتش نشانی قبل از انقضای آن استفاده کند، وجود ندارد در حالی که کپسول های آتش نشانی قابل حمل به معنای معمول منقضی نمی شوند، برخی از مدل ها با پیشرفت تکنولوژی و تغییر قوانین منسوخ می شوند.

تاخیر در ارسال کپسول های آتش نشانی

آتش‌سوزی همیشه یکی از حوادثی است که ممکن است اتفاق بیفتد و خطرات زیادی برای جان و مالی دارد به همین دلیل ما باید همیشه آماده مقابله با این خطر باشیم خرید کپسول آتش نشانی یک اقدام مهم و ضروری برای آمادگی برای خاموش کردن آتش است البته خرید این خاموش کننده ها به تنهایی برای جلوگیری از خطر آتش سوزی کافی نیست و مراقبت از زمان استفاده از کپسول آتش نشانی و جابجایی منظم آن و جلوگیری از آسیب آن با رعایت اصول ایمنی برای نگهداری از این کپسول ها و همچنین شارژ به موقع کپسول باعث می شود همیشه آماده مقابله با آتش باشیم.

هر چند وقت یکبار باید کپسول آتش نشانی شارژ شود؟ زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی و خطرات تاخیر در شارژ کپسول آتش نشانی و علائم خرابی آن مواردی است که در این مقاله به آن پرداخته ایم و سعی شده اهمیت نگهداری و سرویس به موقع کپسول های آتش نشانی مورد توجه قرار گیرد ما اطلاعاتی در مورد آن در اختیار شما قرار خواهیم داد برای  اطلاعات بیشتر از زمان شارژ کپسول آتش نشانی می توانید با کارشناسان مجموعه ماهان گستر همگام تماس بگیرید.

اغلب افراد صاحب شغل تصور می‌کنند که با در اختیار داشن یک کپسول آتش‌نشانی، قادر هستند که هر در زمان با آتش مقابله کنند. ولی شاید آن‌ها ندانند که ممکن است آن کپسول‌ در آن زمان برای انجام کار آمادگی نداشته باشد.

بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی مساله‌ای مهم است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. البته این زمان متغیر بوده و به نوع کپسول، میزان مصرف و ایرادات احتمالی آن بستگی دارد. گاهی اوقات مشاهده شده که یک کپسول حتی تا دو سال نیز به شارژ مجدد احتیاج نداشته است.

دلایل شارژ مجدد کپسول آتش‌نشانی

هیچ‌گاه این توقع را نداشته باشید که یک کپسول آتش‌نشانی در طول عمر خود نیاز به تعمیر و نگه‌داری ندارد. هیچ زمانی انتظار نداشته باشید که این وسیله کارکرد صحیح دارد. این نوع کپسول‌ها برای فعال بودن در هر شرایطی، نیاز به تعمیر، نگه‌داری و شارژ مجدد دارد.

برای اطمینان از زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌نشانی و کارکرد درست این اطفا‌کننده در زمان آتش‌سوزی، باید به شکل دوره‌ای بررسی شوند. موارد زیر عنوان می‌کنند که به شکل کلی زمان شارژ مجدد یک کپسول آتش‌نشانی چه موقع است:

  • زمانی‌که کپسول، استفاده شده یا تخلیه شده باشد.
  • هنگامی‌که بازرسی‌ها نشان دهند که این کپسول آسیب دیده است.
  • در مواقعی که زمان معاینه فنی داخلی فرا رسیده یا در آزمایش هیدرواستاتیک وقفه افتاده باشد.

علائم و نشانه های پایان تاریخ مصرف کپسول آتش نشانی

1. زنگ خطر زنگ‌زدگی

محیط‌های مرطوب، دشمن شماره یک کپسول‌های آتش‌نشانی هستند. رطوبت، با چنگ و دندان به جان بدنه کپسول می‌افتد و زنگ‌زدگی را به ارمغان می‌آورد. این زنگ‌زدگی ناخوانده، می‌تواند ساختار کپسول را ضعیف کند و آن را در برابر خطرات احتمالی، شکننده و ناکارآمد سازد. به همین دلیل، بازرسی و تست دوره‌ای کپسول‌ها برای پیشگیری از این معضل، امری ضروری است.

2. تست هیدرواستاتیک، سربازرس بی‌رحم

تست هیدرواستاتیک، حکم به سلامت یا عدم سلامت کپسول آتش‌نشانی را صادر می‌کند. در این آزمایش، کپسول تحت فشار شدیدی از آب قرار می‌گیرد تا از استحکام و یکپارچگی بدنه آن اطمینان حاصل شود. اگر کپسول در این آزمون سربلند بیرون نیاید، به منزله عدم کارایی و ناامنی آن بوده و باید در اسرع وقت از رده خارج شود.

3. افت فشار، نشانه‌ای خاموش

کاهش فشار در کپسول آتش‌نشانی، زنگ خطری خاموش اما مهلک است. این افت فشار، می‌تواند ناکارآمدی کپسول در اطفا حریق را به دنبال داشته باشد و در لحظات حساس مقابله با آتش، شما را دست خالی بگذارد.

آیا تمامی کپسول‌های آتش‌نشانی قابلیت شارژ دارند؟

همه کپسول‌های آتش‌نشانی در دو نوع یک‌بار مصرف و قابل شارژ تولید ‌شده‌اند. صرفا کپسول‌های شارژی، امکان شارژ مجدد را دارند. طول عمر یک کپسول به نوع آن، تاریخ تولید، شرکت سازنده، قابلیت شارژ، توصیه‌های سازنده و نحوه نگه‌داری از آن بستگی دارد. کپسول‌های یک‌بار مصرف باید پس از 12 سال جایگزین شوند.

اگر شما بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی را فراموش کرده‌اید، باید ماهیانه یک‌بار گیچ فشار آن بررسی شود تا از عملکرد درست آن اطمینان حاصل کنید. همچنین اگر هر یک از اجزای آن مانند شیلنگ، گیره، فشارسنج، گیره، نازل‌ها معیوب شده باشد، باید کل کپسول تعویض شود.

شما برای فهمیدن نوع کپسول خود، باید سر آن را بررسی نمایید. کپسول‌های شارژی، دارای سری آهنی با دستگاه فشارسنج هستند. همچنین عباراتی مانند شارژی یا شارژ مجدد روی آن‌ها درج شده است. ولی سر کپسول‌های یک‌بار مصرف، از جنس پلاستیک بوده و کلمات پر یا خالی روی آن‌ها عنوان شده است.

آیا تمامی کپسول‌های آتش‌نشانی قابلیت شارژ دارند؟

زمان نیاز به شارژ مجدد کپسول آتش‌ نشانی

بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی به معنای این است که پس از استفاده، پُر و مجددا فشار داخلی آن تنظیم شود. همچنین درصورتی‌که نشانه‌های کاهش فشار درون کپسول مشاهده شود یا از آن برای مدت طولانی استفاده نشود نیز، باید شارژ مجدد صورت گیرد. زیرا این وسایل جزء وسایل ایمنی محل کار، فضاهای عمومی یا حتی خانه‌ها هستند.

یک کپسول آتش‌نشانی به نحوی طراحی و تولید شده‌ که بتواند انواع شعله‌ها را پیش از تبدیل به شعله‌های بزرگ مهار کند. در زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌نشانی علاوه‌بر شارژ سالیانه، باید به شکل ماهانه نیز مورد بازدید قرار بگیرند. برای شارژ این کپسول‌ها موارد زیر را درنظر داشته باشید:

کپسول‌هایی دارای مانومتر، باید عقربه آن‌ها در محدوده مشخصی قرار گرفته باشد. همچنین اجزاء آن مانند اهرم و شیلنگ، پلمپ بوده و بدنه آن از لحاظ ظاهر دارای مشکل نباشند. در غیر این صورت، باید از طریق شرکت ارائه دهنده آن خدمات، سرویس و شارژ مجدد شود.

حتی اگر یک‌بار نیز از این وسیله استفاده کرده‌اید، می‌بایست برای شارژ کپسول آتش‌نشانی مجددا آن اقدام کنید.

شاید شما یک کپسول را به مدت زیاد در اختیار داشته‌اید و از مدت مشخص شده روی کپسول گذشته باشد. حتی در صورت استفاده نکردن از آن نیز باید دوباره شارژ شود.

اگر محل نصب کپسول بسیار گرم، سرد یا رطوبت داشته باشد، می‌تواند روی عملکرد کپسول تاثیر بگذارد. بنابراین، توصیه می‌شود در فواصل زمانی مشخص، کپسول شارژ و از لحاظ عملکرد بررسی شود.

زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌ نشانی

در بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی، باید آن را به یکی از مراکز معتبر این حوزه ببرید. در این مراکز بررسی و شارژ مجدد آن صورت می‌گیرد. اگر این وسیله یک‌بار مصرف یا صدمه دیده است، می‌بایست دفع صحیح آن در دستور کار قرار گیرد. این کپسول‌ها و محتویات درون آن‌ها را به هیچ عنوان داخل سطل زباله دفع نکنید.

چراکه مواد درون آن حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناک هستند. عمر متوسط و مفید کپسول‌های شارژی در شرایط نگه‌داری مناسب، بین10 تا20 سال است. باتوجه به این موضوع نیز می‌توانید نسبت به شارژ آن اقدام نمایید.

تمامی کپسول‌های آتش‌نشانی باید هر ماه بازرسی شوند. همچنین بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی بعد از گذشت یک سال است. البته کپسول‌های حاوی CO2 باید هر 6 ماه یک‌بار بررسی شده و هر 2 سال شارژ شوند. بازرسی‌های دوره‌ای این کپسول‌ها عبارتند از:

ماهیانه

کلیه لوازم و تجهیزات آتش‌نشانی مانند کپسول‌های اطفا حریق باید به شکل ماهیانه از نظر محل قرارگیری کپسول و وضعیت بدنه بررسی شوند.

هر شش ماه

در زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌نشانی شاید از وزن کپسول کاسته شده و نیاز به شارژ مجدد داشته باشد.

 سالیانه

تمامی کپسول‌های آتش‌نشانی به غیر از کپسول‌های حاوی co2 و بیوورسال، هر سال نیاز به شارژ دارند.

عمر تمامی کپسول‌های آتش نشانی طولانی نیست. در زمانی که شارژ آن‌ها تمام شود یا فشار مواد درون کپسول افت کند، باید جایگزین شوند. مطابق با استانداردهای انجمن ملی حفاظت از آتش، کپسول‌های شارژی باید هر ساله شارژ شوند. ولی عمر کپسول‌های یک‌بار نهایتا 12 سال است.

زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌نشانی

زمان تعویض یک کپسول آتش‌ نشانی

درصورتی‌که هریک از موارد زیر را در یک کپسول با قابلیت شارژ مشاهده کردید، باید برای تعویض آن اقدام نمایید:

  • صدمه دیدن بدنه کپسول
  • شکسته یا لق شدن دسته
  • موفق نشدن در آزمایش هیدرواستاتیک
  • شکسته یا جدا شدن پین قفل
  • زنگ‌زدگی به دلیل رطوبت محیط نصب کپسول
  • خُرد شدن، ترک خوردن یا گرفتگی نازل و شلنگ
  • خوردگی یا زنگ‌زدگی قسمت بیرونی
  • کاهش فشار دستگاه
  • عدم نصب برچسب بازرسی روی کپسول

نحوه شارژ کپسول آتش‌ نشانی

در زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌نشانی، آن را از محل خود جدا کنید. توصیه می‌شود برای اطلاعات بیشتر درباره نصب این وسیله، به توضیحات آن مراجعه فرمایید.

مشخصات درج شده روی کپسول مطالعه می‌شود. پیش از شروع شارژ، باید اطلاعات آن بررسی شود. این اطلاعات روی بدنه کپسول موجود است.
مواد اطفا حریق متناسب با کپسول تهیه می‌شود. یعنی نوع مواد انتخابی به نوع کپسول شما بستگی دارد. برای کپسول‌های حاوی پودر خشک، حتما از همین مواد استفاده خواهد شد. برای کپسول‌های محتوی CO2، از گاز CO2 و برای کپسول‌های کف، باید از کف استفاده شود.

کپسول جهت شارژ مجدد آماده می‌شود. اتصالات باز شده و مواد به داخل کپسول منتقل می‌شود. سپس اتصالات بسته و کپسول شارژ خواهد شد.
برای شارژ یک کپسول آتش‌نشانی، باید از دستگاه مخصوص آن استفاده شود.

در آخر، این کپسول مجددا سر جای خود قرار می‌گیرد.

نکات مهم

برای بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی، در ابتدا موارد زیر باید رعایت شوند تا مشکلات ایمنی احتمالی در خصوص آن مشاهده نشود:

  • سیم پلمپ دسته کپسول باید به نحوی قرار گرفته باشد تا به راحتی قطع شود.
  • نباید پلمپ این خاموش‌کننده باز شده باشد.
  • زمانی که یک کپسول برای شارژ فرستاده می‌شود، باید یک کپسول به عنوان جایگزین در محل آن نصب شود.
  • در زمان شارژ مجدد، کارتی که روی کپسول قرار می‌گیرد، باید تا آخرین زمان شارژ همچنان روی آن باشد.
  • بهتر است هر دو سال یک‌بار تست هیدرواستاتیک روی کپسول‌ها انجام شود تا از ایمن بودن آن‌ها اطمینان حاصل شود.

دستگاه شارژ کپسول آتش نشانی

این دستگاه شگفت‌انگیز، نقشی اساسی در بازیابی قدرت اطفا حریق کپسول‌های آتش‌نشانی ایفا می‌کند. وظیفه‌ی اصلی آن، تزریق مجدد مواد اطفا حریق، مانند پودر خشک، گاز دی‌اکسید کربن یا کف، به داخل کپسول‌هایی است که تخلیه شده یا فشار آنها کاهش یافته است.

اجزای تشکیل‌دهنده‌ی این قهرمان نجات‌بخش:

مخزن: مخزن، قلب تپنده‌ی دستگاه شارژ، وظیفه‌ی نگهداری از مواد اطفا حریق را بر عهده دارد. این مخزن‌ها از جنس‌های مختلفی مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته شده و در اندازه‌های گوناگون موجود هستند.

شیر: شیر، به عنوان کنترل‌کننده‌ی جریان، عمل می‌کند و میزان ورود مواد اطفا حریق به داخل کپسول را تنظیم می‌کند.

لوله: وظیفه‌ی انتقال مواد اطفا حریق از مخزن به داخل کپسول را بر عهده دارد.

پمپ: نیروی محرکه‌ی دستگاه، پمپ نام دارد. این پمپ با ایجاد فشار، مواد اطفا حریق را به داخل کپسول تزریق می‌کند.

خرید و شارژ کپسول آتشنشانی توسط ماهان گستر همگام

مجموعه تخصصی ماهان گستر همگام، در زمینه عرضه کپسول‌های آتش‌نشانی و با هدف عرضه تجهیزات ایمنی مانند سیستم‌های اعلام حریق و اطفا حریق فعالیت می‌کند. همچنین این شرکت در حوزه سرویس و کنترل شارژ خاموش کننده‌های دستی حریق نیز مشغول فعالیت است. شما با رعایت بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی، می‌توانید شارژ کپسول آتش‌نشانی را با دریافت فاکتور رسمی از این شرکت انجام دهید.

شرکت ماهان گستر همگام، به منظور گسترش فعالیت‌های در زمینه خدمات بهداشتی، ایمنی و محیط زیست، انواع خدمات ارائه می‌دهد. همچنین این شرکت کپسول‌های آتش‌نشانی را در پنج نوع عرضه می‌کند. این محصولات شامل موارد زیر هستند:

البته این کپسول‌های آتش‌نشانی با برندهای سپهر، هونامیک، سعدی، روناک، توچال، پیشرو، آذر سیلندر، دژ، آرمان، پیشگامان، کارا، پیشرام، تدبیر و سام ارائه می‌شوند.

هم‌اکنون این شرکت با دریافت تمامی مجوزهای رسمی از مراجع کشور، به‌عنوان شرکتی پیشرو در ارائه خدمات فروش و شارژ کپسول آتش‌نشانی معرفی شده است. شرکت ماهان گستر همگام با استفاده از دانش فنی روز دنیا و افراد متخصص خود، به عنوان یک شرکت ممتاز در حال فعالیت است.

خرید و شارژ کپسول آتشنشانی توسط ماهان گستر همگام

سخن پایانی

تعیین بهترین زمان شارژ کپسول آتش‌نشانی کار شما به عنوان صاحب آن نیست. برای مشخص نمودن آن و شارژ مجدد باید از تخلیه کامل، تست فشار مخزن و میزان شارژ صحیح آن مطمئن شد. اگر هریک از موارد عنوان شده به شکل صحیح انجام نشود، کپسول اطفاء حریق به درستی کار نمی‌کند. حتی شاید به کلی معیوب شود.

در زمان مناسب شارژ کپسول آتش‌نشانی این کار توسط یک فرد با تجربه و متخصص درون شرکت که دانش مرتبط را دارد، انجام می‌شود. در این صورت، شما با خیالی آسوده می‌توانید از کپسول خاموش‌کننده خود استفاده کنید.

سؤالات متداول

مناسب‌ترین زمان برای شارژ مجدد یک کپسول آتش‌نشانی حاوی گاز CO2 چه زمانی است؟

مانند دیگر کپسول‌های مرتبط با آتش نشانی، بهتر است که این کپسول‌ها به شکل سالیانه یک‌بار شارژ شوند.

فشار یک کپسول آتش‌نشانی چقدر است؟

فشار استاندارد برای کپسول‌های آتش‌نشانی بین ۱۱ ای ۱۸.۵ بار است.

آیا می‌توان کپسول‌های اطفا حریق را بیش از حد شارژ کرد؟

خیر. شارژ بیش از اندازه این کپسول‌ ممکن است به پاره شدن پوسته خارجی آن منجر شود. برای شارژ کردن هر نوع کپسول‌، باید دستوارت تولیدکننده را مطالعه نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *