نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

داشتن کپسول آتش نشان یمورد تایید سازمان آتش نشانی برای مواقع اضطراری و بحرانی بسیار مهم است. به همین دلیل اکثر کارگاه های صنعتی، پمپ بنزین ها، مدارس و بیمارستان ها حداقل دارای یک یا دو کپسول آتش نشانی هستند اما نحوه استفاده و شارژ کپسول آتش نشانی یکسان نیست، برای شارژ کپسول آتش نشانی باید به کارگاه های معتبر مراجعه کنید در این مقاله نکات ایمنی و نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی را به شما پیشنهاد می کنیم، تا انتها با ما همراه باشید.

⇚ حتما بخوانید: شارژ کپسول آتش نشانی

چگونه یک کپسول آتش نشانی را باید شارژ کرد؟

لازم است که بدانید کپسول های آتش نشانی باید در دو حالت شارژ شوند، یکی پس از استفاده کردن و دیگری پس از اتمام مدت زمان مشخص شده، همانطور که در مطالب قبلی ذکر شد برای شارژ کپسول آتش نشانی می توانید به مراکز معتبری در تهران مراجعه کنید و یا در صورت تمایل خودتان این کار را انجام دهید البته اگر تخصص کافی در این زمینه دارید.

مراحل زیر به طور مختصر در مورد نحوه شارژ کپسول آتش نشانی توضیح داده شده است:

نوع کپسول آتش نشانی را تعیین کنید

در ابتدای فرآیند نحوه شارژ کپسول آتش نشانی باید نوع کپسول مشخص شود و مراحل مربوط به همان نوع شارژ کپسول نیز انجام شود کلاس A یک کپسول آتش نشانی پر از آب است اما انواع دیگر کلاس های خاموش کننده مانند B، C، D پر از مواد شیمیایی خشک هستند بنابراین پر کردن خاموش کننده ها با اقلام غیر خطرناک مهم است.

تخلیه خاموش کننده در این مرحله باید کاملا خالی شود حتی اگر کپسول از قبل استفاده شده باشد، ممکن است هنوز مقداری مواد داخل آن باقی مانده باشد، بنابراین باید با نگه داشتن قفل روی تمام مواد داخل آن را خالی کرد.

نظافت و بازرسی بصری

پس از تخلیه کپسول، قسمت داخلی و اجزای آن مانند شلنگ، اهرم و غیره باید کاملا تمیز شود و در صورت شکستگی، پارگی و یا آسیب دیدگی قطعه تعویض شود.

تست کپسول

پس از مراحل انجام کار، تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی طبق دستورالعمل ها و استانداردهای لازم باید انجام شود تا از صحت سالم بودن کپسول اطمینان حاصل شد.

شارژ کپسول آتش نشانی

در فرآیند نحوه شارژ کپسول آتش نشانی، بسته به نوع کپسول، این مرحله باید با شارژ کپسول با مواد مناسب و استفاده از وسایل ایمن برای تزریق میزان مناسب فشار گاز انجام شود فشار مناسب برای کپسول آتش نشانی و مقدار مناسب مواد برای آن بسیار مهم است و ماده ای به نام fireade 2000 برای اکثر کپسول های آتش نشانی مناسب است.

مشخصات را روی کپسول ثبت کنید

در پایان کار و پس از ارسال کامل کپسول، باید از نظر ظاهر، تاریخ ارسال و تاریخ ارسال بعدی به همراه شرکت روی کپسول ثبت شود و باید به شکل یک برچسب به کپسول چسبانده شود و اگر از نظر ظاهری کپسول مشکل دارد باید کپسول آتش نشانی جدید تهیه شود.

روش شارژ کپسول آتش نشانی

  1. در روند شارژ کپسول های آتش نشانی قبل از چیزی باید نوع کپسول و کلاس آن را مشخص کنید و پس از آن نوع مواد داخل مخزن باید مشخص شود اگر مواد گازی جایگزین مواد مایع و پودری شوند، خطرناک است زیرا کپسول های نوع a با آب پر می شوند و کپسول های نوع b و c و d پر از مواد شیمیایی هستند.
  2. در گام دوم کپسول آتش نشانی باید به طور کامل تخلیه شود و باید از خالی بودن کپسول اطمینان حاصل کنید.
  3. در مرحله بعد باید ظاهر کپسول را بررسی کرد تا از خراشیدگی یا آسیب دیدگی آن اطمینان حاصل شود که در این صورت کپسول نباید دوباره پر شود و به طور کامل تعویض شود.
  4. پس از تمیز کردن و بررسی ظاهر، کپسول باید زیر دستگاه تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی قرار داده شود و طبق استانداردها تایید شود.
  5. در نهایت زمان پر کردن کپسول فرا می رسد.
  6. پس از انجام مراحل فوق مواد داخل دستگاه به راحتی وارد کپسول شده و با فشرده سازی کپسول به خوبی پر می شوند آب بندی بدنه کپسول و همچنین دریچه های تخلیه ورودی و خروجی در هنگام پر کردن بسیار مهم است اندازه کپسول های آتش نشانی بزرگ است بنابراین در ماشین های بزرگ بسته بندی می شوند بدنه کپسولی که پر می کنید باید کاملا سالم و بدون آسیب و پوسیدگی باشد تا در حین پرکردن تحت فشار خطر نشتی یا خطری وجود نداشته باشد.

مراحل شارژ کپسول آتش نشانی

در مرحله اول شارژ کپسول های آتش نشانی باید نوع ماده خاموش کننده انتخاب شود تا طبق دسته کپسول های آتش نشانی حمل شوند:

  1. خالی کردن کپسول: منظور از خالی کردن کپسول این است که باید تمام مواد داخل کپسول به طور کامل تخلیه شود که این مواد شامل فرآیند گاززدایی و ناخالصی های داخل کپسول است که از ابتدا باید شارژ شود.
  2. تمیز کردن کپسول: پس از تخلیه کپسول، باید داخل کپسول را تمیز کرد این کار آخرین ناخالصی ها را تخلیه می کند و کپسول را آماده ارسال می کند اجزای خارجی کپسول مانند سیلندرها، بازوها، شیلنگ ها و غیره نیز باید تمیز شوند پس از تمیز کردن کپسول، نازل جرثقیل و حلقه آب بندی باید بررسی شود تا مشکلی برای آن وجود نداشته باشد اگر قسمت‌هایی از کپسول خراب شد، باید فورا تعویض شوند از آنجایی که ممکن است ماه ها یا حتی سال ها از کپسول استفاده نکنید، بهتر است هر از چند گاهی قطعات آن را مرور کنید.
  3. فرآیند شارژ کپسول آتش نشانی: پس از گذراندن مراحل قبلی آخرین مرحله شارژ کپسول آتش نشانی است که برای این منظور کپسول باید به یک دستگاه فشار متصل شود این دستگاه ها قابل فروش هستند و می توانید آن ها را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه شارژ کپسول آتش نشانی و روش های استفاده از آن ها می توانید با کارشناسان مجموعه ماهان گستر همگام تماس حاصل نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *