فایر باکس چیست
فایرباکس یا جعبه آتش نشانی (Fire Box) یکی از تجهیزات ایمنی می باشد که بر اساس قانون، نصب آن در مکان هایی که احتمال بروز آتش سوزی وجود دارد، ضروری است. در جعبه آتش نشانی لوازم و تجهیزات لازم برای مقابله با آتش سوزی مثل کپسول و قرقره شیلنگ آتش نشانی و سایر وسایل اولیه امدادی تعبیه می شود تا در صورت بروز حادثه در محل، بتوان به سرعت از آن ها برای مهار آتش و کاهش خسارات احتمالی از آتش سوزی استفاده نمود.
جعبه f آتش نشانی و وسایل داخل آن در هنگام بروز آتش سوزی در ساختمان ها جز حیاتی ترین امکانات برای مقابله با آتش می باشند.
یکی از پر کاربرد ترین و بهترین ابزارهای غیر اتوماتیک تجهیزات آتش نشانی به منظور بهره برداری از ذخایر آب جهت اطفای حریق میباشد که امروزه در مجتمعهای مسکونی، اداری، تجاری سولههای صنعتی و انبارها نصب و مورد استفاده قرار میگیرند که در لحظات شروع آتش سوزی با کارکرد حیاتی خود جزء تجهیزات اولیه در اطفا میباشد.فایر باکس از بهترین تجهیزات برای سیستم های اطفاء حریق در ساختمان های مسکونی و اداری و واحد های صعنتی و انبار های کالا و…. جعبه های آتش نشانی (فایر باکس) می باشد.
جعبه آتش نشانی عبارت است از محفظهای جهت نگهداری تجهیزات از جمله قرقره، شلنگ، شیرفلکه، نازل و دیگر اتصالات میباشد
فایر باکس یا جعبه آتش نشانی ازجمله ی تجهیزات اولیه ی اطفای حریق در لحظات اولیه است ،با کارکرد بسیار حیاتی خود ضمن پاکسازی فضای محیط از دود و حرارت حریق، تسریع در خاموش کردن آتش سوزی، ممانعت از برگشت شعله و ایجاد زمان مناسب جهت فرار افراد گرفتار در حادثه ، یکی از مهم ترین منابع تامین آب برای تیم های عملیاتی نیز به شمار می روند.
جعبه های آتش نشانی پس از کپسول های آتش نشانی دستی ، جزء ساده ترین و دردسترس ترین تجهیزات اطفاء حریق در لحظات اولیه حریق بوده که درعین سادگی حاوی جزییاتی می باشند که این محصول را به یک تجهیز کارآمد تبدیل می نماید.
جعبه های آتش نشانی با کارکرد بسیار حیاتی خود ، ضمن تسریع در خاموش کردن آتش سوزی و ممانعت از برگشت شعله ، به جهت ارتباطشان با شبکه تر و خشک آتش نشانی ، از مهم ترین محل های تامین آب برای تیم های عملیاتی به شمار می آیند .
جعبه آتش نشانی
فایر باکس ، جعبه آتش نشانی محفظه ای فلزی جهت نگهداری تجهیزات اطفا حریق در ساختمان ها می باشد که معمولا در آن شیلنگ ، کپسول و سایر تجهیزات آتش نشانی و تجهیزات حفاظت فردی و کمک های اولیه وجود دارد. امروزه وجود جعبه های آتش نشانی در تمام واحد های مسکونی، تجاری ، اداری و صنعتی ضروریست و این محفظه های محلی ایمن برای نگهداری ابزار و تجهیزات است.
انواع فایرباکس یا جعبه آتش نشانی
به طور کلی فایرباکس ها از نظر نوع نصب به ۲ گروه تقسیم می شوند :
جعبه های توکار
جعبه های روکار
جعبه توکار آتش نشانی
جعبه های توکار نوعی از جعبه می باشد که داخل دیوار نصب می شود ( بنا به نوع نصب نام گذاری و شناخته می شوند ) و مزیت آنها نسبت به جعبه های روکار این است که در داخل دیوار نصب شده و بیرون زدگی به وجود نمی اورد ( هم راستای دیوار می باشد ) و ظاهری بسیار منظم تر نسبت به نوع روکار دارند. این جعبه ها در انواع مختلف تک کابین ، دوکابین و … با بدنه های از جنس استیل یا فولاد ساخته می شوند.
جعبه های روکار
در برخی موارد ممکن است فضای جعبه در طراحی ساختمان تعبیه نشده باشد و مجبور باشیم از جعبه های روکار استفاده کنیم . این جعبه ها همانطور که از نامش مشخص می باشد روی دیوار نصب می شوند و مانند مدل های توکار دارای طرح های متنوع و ابعاد مختلف هستند.
تجهیزات داخل جعبههای آتش نشانی
تجهیزات داخل فایر باکسهای آتش نشانی منوط به رایزرهای تر و خشک ساختمانها است که این رایزرها با توجه به حساسیت ساختمانها از طرف سازمان آتش نشانی مشخص میگردند؛ معمولا از سایز ¾ اینچ ، 1 اینچ ، 1.5 اینچ و یا 2.5 اینچ در نظر گرفته میشوند.
جعبه آتش نشانی از نظر نحوه و محل نصب
- جعبه آتش نشانی دیواری: جعبه آتش نشانی دیواری به دو نوع روکار و توکار تقسیم می شود.
- جعبه آتش نشانی محوطه ای: جعبه آتش نشانی محوطه ای در یک نوع پایه دار و ایستاده موجود می باشد.
جعبه آتش نشانی از نظر نوع کاربرد
- جعبه نگهدارنده کپسول آتش نشانی: محفظه ای که کپسول آتش نشانی درون آن قرار می گیرد
- جعبه نگهدارنده شیلنگ آتش نشانی: براساس نوع شیلنگ موجود در جعبه آتش نشانی به دو نوع فایر باکس و هوزریل باکس تقسیم می شود.
انواع جعبه آتش نشانی بر اساس جنس
- جعبه آتش نشانی استیل
- جعبه آتش نشانی فایبر گلاس
انواع جعبه آتش نشانی بر اساس شکل ظاهری
- جعبه آتش نشانی تک درب
- جعبه آتش نشانی دو درب
- جعبه آتش نشانی دو قلو
- جعبه آتش نشانی نور تاب
- جعبه آتش نشانی کرکره ای
- جعبه دکوراتیو
دو سیستم آب در فایرباکس یا جعبه های آتش نشانی قابل نصب می باشند :
1-سیستم تر
2- سیستم خشک
سیستم تر :
دراین نوع سیستم ، لوله کشی از انتهایی ترین قسمت ساختمان (زیر زمین) شروع و تا بالاترین نقطه ی آن (پشت بام ) به پایان می رسد و به مخزن آب آتش نشانی ، که بنا به وضعیت سازه ، بر روی بام و یا زیرزمین تعبیه شده ، متصل میگردد. لوله ی این سیستم به لوله کشی آب شهری ساختمان متصل بوده و اجازه می دهد که همیشه در این سیستم آب وجود داشته باشد، بطوریکه هرگاه شیر ورودی جعبه آتش نشانی و نازل سر لوله باز شود آب جریان می یابد.
سیستم خشک :
در این نوع سیستم، شبکه لوله کشی در ساختمان به لوله آب شهری متصل نبوده و شیر ورودی آن در مجاورت درب ورودی ساختمان یا طبقه همکف ، با سایز ۱٫۵ یا ۲٫۵ اینچ تعبیه گردیده تا در مواقع ضروری آب توسط پمپ خودروی آتش نشانی ، به درون شبکه پمپاژ گردیده و در تمامی خروجی ها قابل دریافت باشد. بنابراین برعکس حالت قبل ، در شرایط عادی، داخل لوله ها و جعبه آتش نشانی و شیلنگ آن، آب وجود نداشته و خشک می باشد.

فایرباکس آتش نشانی
ابعاد
جعبههای آتش نشانی در ابعاد استاندارد ( ارتفاع 74 ، عرض 60 ، و عمق 15 یا 20 سانتی متر ) تولید و یا به سفارش در ابعادهای ( ارتفاع 148 ، عرض 60 و عمق 20 سانتی متر ) از نوع جعبه آتش نشانی ایستاده و یا از نوع جعبه آتش نشانی افقی در ابعاد های ( ارتفاع 74 یا 84 ، عرض 100 یا 90 و عمق 20 سانتی متر ) مورد استفاده قرار میگیرند که در نوع جعبههای آتش نشانی سفارشی فضای مناسب جهت قرار گرفتن دو عدد کپسول آتش نشانی را دارا میباشند. انتخاب ابعاد در زمان ساخت بسته به نوع نیاز مصرف کننده و طراحی داخلی ساختمانها تعیین می گردد.
جنس
در تولید باکسهای آتش نشانی از ورقهای روغنی سیاه با ضخامتهای مختلف از قبیل 0.75 – 1 – 1.25 و 2 میل استفاده میگردد و جهت جلوگیری از زنگ زدگی در مناطق مرطوب و همچنین شکیل بود نمای ظاهری از ورقهای استیل و گالوانیزه نیز قابل تولید است توضیح اینکه عموماً برای تولید جعبههای آتش نشانی از دستگاه خم کن معمولی حداکثر تا 1 میل با ضریب خطای بالا استفاده میشود ولی خط تولید شرکت آتشران با استفاده از دستگاه سی ان سی آلمانی تا ضخامت 3 میل در ابعاد و تیراژ های مختلف با برنامه ریزی دقیق و نرم افزاری بدون خطا میباشد.
نصب جعبه آتش نشانی
فایرباکس از ملزومات اصلی در واحد های مسکونی ، اداری ، تجاری و خصوصا مکان های صنعتی می باشد که به هنگام آتش سوزی و مواقع اضطراری از آنها استفاده می شود تا در کوتاه ترین زمان ممکن از خسارت های احتمالی ناشی از آتش سوزی و… جلوگیری کنند. توجه داشته باشید که نصب و محل قرارگیری فایرباکس ها بسیار مهم است و باید دسترسی به آنها راحت و سریع باشد.
در یک ساختمان باید فاصله هر جعبه آتش نشانی از یکدیگر ۳۰ متر بیشتر باشد. هر فایر باکس می تواند تا فاصله یک شعاع ۲۰ متری خود را پوشش دهد. بهتر است جعبه ها در پستوها و پشت دیوارها یا شکاف هایی که در دیوار وجود دارد نصب نشود. زیرا اگر جعبه ها در این مکان نصب شود کار کردن و دسترسی به آنها میتواند سخت باشد.
جعبه آتش نشانی بايد حداكثر در فاصله 110 سانتیمتری از کف و بر روی ديوار يا داخل ديوار نصب گردد (روکار / توکار) به طوری که دسترسی به شیر و اقلام داخل ان برای عموم افراد امکانپذیر باشد. فایرباکس بايد در مناطقی نصب گردد كه مورد ديد همگان باشد، که بهترین مکان ها برای نصب جعبه آتش نشانی در نزدیکی ورودی ها و خروجی ها است. هر جعبه آتش نشانی بايد حداقل شعاع 20 متر از اطراف خود را پوشش دهد.
طبق استاندارد نصب جعبه آتش نشانی یا فایرباکس این جعبه باید حداکثر 1.10 متر از کف ساختمان بالاتر و بر روی دیوار یا داخل دیوار نصب گردد. جعبه آتش نشانی باید در مناطقی نصب گردد که مورد دید همگان باشد.
بهترین مکان ها برای نصب جعبه آتش نشانی یا فایرباکس در نزدیکی ورودی ها و خروجی ها است. در پشت دیواره ها و یا شکاف ها نصب نگردد تا در موقع لزوم بتوان از آن به نحو احسن استفاده شود.
اصولاً جعبه در پله های فرار، پاگردها، درب ورودی ساختمان ها و دالن ها و …. نصب می گردد.
باید توجه شود که لوله انتقال دهنده آب در سیستم تر حتماً به شیر اصلی آب شهری وصل باشد و فشار لازم در بالاترین نقطه از 2 اتمسفر کمتر نباشد و قطر لوله های بالا دهنده نباید کمتر از 2 اینچ باشد.حداکثر فاصله نصب قرقره های آتش نشانی از دیگر همانند جعبه آتش نشانی سی متر می باشد.
قیمت جعبه آتش نشانی یا فایرباکس
انواع مختلفی از جعبه f آتش نشانی در کشور تولید می شود که قیمت گذاری بر روی آن ها بر اساس پارامتر های گوناگونی انجام می شود. این فاکتور ها عبارتند از:
- ضخامت ورق مورد استفاده در ساخت جعبه آتش نشانی
- کیفیت ساخت و جوشکاری جعبه
- یراق آلات استفاده شده در ساخت جعبه آتش نشانی
- کیفیت قرقره و تجهیزات تعبیه شده در جعبه آتش نشانی
قیمت جعبه آتش نشانی کامل بسته به سایز، جنس فایرباکس، نوع و وزن کپسول انتخابی، جنس شیلنگ و هوزریل و … متفاوت خواهد بود. جهت اطلاع دقیق تر از مبلغ فروش با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمائید.
قیمت جعبه آتش نشانی به عوامل متعددی بستگی دارد این عوامل شامل قطر و نوع ورق مورد استفاده در ساخت جعبه آتش نشانی، نحوه ساخت و جوشکاری جعبه آتش نشانی، کیفیت تجهیزات درون جعبه آتش نشانی می گردند.
فروش فایرباکس یا جعبه آتش نشانی
امروزه با پیشرفت تکنولوژی در زمینه تجهیزات آتش نشانی و همچنین لزوم استفاده از آن ها برای تامین امنیت و جلوگیری از آسیب های ناشی از آتش سوزی در ساختمان ها و امکان مختلف، لزوم استفاده از تجهیزاتی مثل جعبه آتش نشانی و کپسول آتش نشانی بر هیچ کس پوشیده نیست لذا استفاده از جعبه های آتش نشانی به عنوان یکی از المان های مهم در طراحی و ساخت ساختمان ها و بناهای مختلف، ضروری می باشد.
خرید فایرباکس یا جعبه آتش نشانی
خرید فایرباکس جعبه آتش نشانی از شرکت تجهیزات ایمنی و آتش نشانی ماهان گستر همگام فراهم گشته است. تنها کافی است شما عزیزان فایرباکس مد نظر خود را انتخاب و با کارشناسان فروش ماهان گستر همگام تماس حاصل فرمائید.
شرکت تجهیزات ایمنی و آتش نشانی ماهان گستر همگام عامل فروش انواع تجهیزات آتش نشانی، تجهیزات اطفا و اعلام حریق از جمله کپسول، شیلنگ، لباس ، جعبه و … است. جهت استعلام قیمت و خرید جعبه آتش نشانی می توانید با واحد فروش این مجموعه تماس حاصل و جهت خرید فایرباکس اقدام نمایید.
باما در ارتباط باشید
تلفن: 02133500154 | 02133500469 | 09013740116 | 09126081171
حوزه خدمات:
ارائه دهنده برترین خدمات ایمنی، تجهیزات آتش نشانی و آزمایشگاه در تهران فروش تجهیزات اعلام و اطفای حریق، کپسول های آتش نشانی
شارژ کپسول آتش نشانی، شارژ و فروش خاموش کننده آتش نشانی، اعلام حریق، اطفاء حریق،شات پلاست، تست هیدرواستاتیک و فایرباکس
دارای مجوز رسمی از اتحادیه آتش نشانان تهران