شارژ کپسول آتش نشانی
هدف از تدوین دستورالعمل شارژ کپسول آتش نشانی ، ارائه روش مناسب و منطبق با آئین نامه های استاندارملی و بین المللی اصول تجربی ، جهت شارژ کپسول آتش نشانی دستی موجود در بخش های مختلف مسکونی، و صنعتی به منظورایجاد یگانگی عملکرد متصدیان کارگاه های شارژ کپسول های آتش نشانی دستی می باشد.
حوزه ی استفاده ی این دستورالعمل کارگاه های مرتبط با سرویس و کنترل شارژ و تست کپسول آتش نشانی که دارای پروانه صلاحیت در این زمینه از اتحادیه و نهادهای معتبردر حوزه کاری تهران می باشد که مسئولیت تهیه این دستورالعمل با اتحادیه صنف لوازم ایمنی و آتش نشانی است.
کارگاه های شارژ ملزوم به رعایت ضوابط و الزامات علی الخصوص متصدیان و شارژیست ها که در هر کارگاه شارژ یک نفر به عنوان مدیر فنی حداقل با مدرک دیپلم و آگاه به کلیه مسائل مربوطه باید حضور داشته باشد.
کلیه متصدیان و پرسنل کارگاهی شارژ باید حتما دوره مبانی و تخصصی آموزش را بگذرانند و گواهینامه مربوط را در یافت نمایند . کارگاه شارژ بایستی توسط مصالح بنایی مناسب و مقاوم در برابر ضربه و انفجار مسدود شده باشد وازبقیه قسمت ها نظیر اتاق مدیریت ، دفتر فروش ، انبار و…با رعایت ایمنی کامل جدا شود.
کلیه کارگاه های شارژ بایستی دارای مکان مجهزجهت قرارگیری سیلندرهای تحت فشار به منظور نگهداری مواد اطفائی و تجهیزات یدکی کپسول های آتش نشانی باشد.
همه ساله حریق و انفجار در صنایع و مجتمع های مسکونی صدمات جبران ناپذیری مالی و جانبی وارد می کند و این در حالیست که ثابت شده بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد حریق ها قابل پیش بینی و پیشگیری می باشند ،
به طوری که اگر در شروع حریق یک وسیله اطفائی مناسب مانند کپسول آتش نشانی در محل وجود داشته و افراد نحوه استفاده از آن را بدانند چه بسا از حریق های سنگین و فجایع بسیاربزرگ جلوگیری خواهد شد.
بررسی جهت شارژ کپسول آتش نشانی
بازدید تمام کپسول های آتش نشانی بر حسب نوع کپسول با فشار دائم یا بالن دار و نوع پودر داخل آنها ، طبق دستور سازنده در فواصل زمانی معین ( ماهیانه، سه ماهه، شش ماه و یا سالانه) باید صورت بگیرد تا در صورت مشاهده کمترین عیب و نقص و یا سپری شدن تاریخ شارژ آنها ، برای رفع عیب و یا شارژ مجدد اقدام گردد.
هنگام تجدید از اصول شارژ خاموش کننده های آتش ، باید فقط از همان نوع پودری که سازنده دستگاه توصیه کرده است و مشخصات آن روی کپسول ها درج شده است استفاده نمود.استفاده از سایر پودر ها می تواند مشکلات و خطراتی را باعث شود.
شارژ کپسول آتش نشانی
در شرکت ماهان گستر همگام خدمات تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی انجام میشود .
تحویل کپسول آتش نشانی
کف مورد مصرف برای اطفاء حریق مایعی است که به صورت پرتاب به روی مواد در حال اشتعال به سرعت روی آتش را پوشانده و مانع از برخاستن گاز قابل اشتعال از روی مواد میگردد و با پوشاندن سطح ماده در حال اشتعال از رسیدن اکسیژن هوا به آتش جلوگیری به عمل میآورد. وزن مخصوص آن کمتر از وزن مخصوص مایعات قابل اشتعال است لذا در سطح آن شناور گشته و پائین نمیرود. . (قدرت پرتاب خاموشکنندههای کف حدود ۵ متر است و نسبت ترکیب آن با آب ۱ به ۸ است یعنی به ازای هر ۸ لیتر آب ۱ لیتر فوم اضافه میکنند و ظرفیت این نوع خاموشکنندهها معمولاً ۹ لیتری میباشد)
خاموش کننده های آتش که در کارگاهها استفاده میشوند، باید از لحاظ موارد زیر بررسی و کنترل شوند:
ظرفیت:
براساس نوع کپسول آتش نشانی مصرفی و محلی که قرار است کپسولها در آنجا قرار گیرد، تقسیمبندی میشود.
فشار تخلیه:
کلیه خاموش کننده های آتش براساس فشار معینی به سمت آتش پرتاب میشود که بهترین کارایی را داشته باشد که معمولاً این فشار در حدود ۱۰۰ psi و یا ۷atm است
طول پرتاب:
در سیلندرهای دستی هرچه میزان پرتاب مواد خاموشکننده بیشتر باشد، بهتر بوده و باعث میشود کمتر به آتش نزدیک شده و در واقع میتوان گفت طول پرتاب مناسب در کپسولهای مختلف بین ۲ تا ۷ است.
درصد تخلیه:
راندمان استفاده از مواد خاموشکننده از جمله مهمترین مشخصههای هر دستگاه است که در کپسولهای آتش نشانی پودری حداقل ۸۵% و در کپسولهای آتش نشانی آب و کف و دی اکسید کربن حداقل ۹۵% است. در نوع پودری ۱۵% و در نوع آب و کف ۵% از مواد داخل کپسول باقی میماند.
زمان تخلیه:
وقتی آتشسوزی شروع میشود، میزان آن لحظه به لحظه بیشتر میشود و در نتیجه برای خاموش کردن آتش، داشتن سرعت عمل بالا بسیار مهم است.
نصب و راه اندازی سیستم های اعلام حریق
توزیع و شارژ انواع کپسول های اتش نشانی با سیستم شارژ مکانیزه و تست انواع کپسولهای اتش نشانی درزدار و بدون درز
طراحی و اجراء ,تامین و نگهداری انواع سیستم های اعلام و اطفاء حریق ,تولید و فروش انواع جعبه اتش نشانی
ماهان گستر همگام