شارژ کپسول آتش نشانی 09013740116 |09126081171

شارژ کپسول آتش نشانی شارژ خاموش کننده آتش نشانی فروش خاموش کننده آتش نشانی اعلام حریق اطفاء حریق شات پلاست تست هیدرواستاتیک قیمت شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ کپسول آتش نشانی چطور انجام می شود؟

همانطور که حتما می دانید، کپسول های آتش نشانی بعد از مدتی که در اختیار شما بودند و یا بعد از هر بار استفاده باید از نو شارژ شوند. البته در زمان شارژ شدن کپسول آتش نشانی سایر قسمت های کپسول آتش نشانی را بازرسی می کنند تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند. شارژ کپسول های آتش نشانی و بازرسی آن ها نکات کلیدی و استاندارد هایی دارد که در روند کار باید رعایت شود و شما می توانید آن ها را در مطلب نکات مهم در خصوص شارژ کپسول آتش نشانی مطالعه کنید.

در این مطلب ما قصد داریم در خصوص نحوه شارژ کپسول آتش نشانی به صورت عمل صحبت کنیم و سایر پارامتر هایی که در خصوص شارژ کپسول آتش نشانی باید به یاد داشته باشید را به شما یادآوری کنیم. گروه صنعتی مزینانی ارائه دهنده انواع تجهیزات آتش نشانی و اطفاء حریق از جمله جعبه آتش نشانی، کپسول و .. میباشد.

نکاتی الزامی در باره شارژخاموش کننده های دستی :

کپسول های آتش نشانی حتما باز گردد و به صورت جداگانه قطعاتی مانند دستگیره،درجه و شیلنگ آن بازدید و سرویس گردد و در صورت خرابی تعمیر یا تعویض گردد.طبق ابلاغیه اتحادیه و سازمان آتش نشانی پودر مصرفی در کپسول ها به علت تخریب و کلوخ شدن باید تعویض گردد.مجددا گاز ازت به آن تزریق و تست هیدرواستاتیک برای حصول اطمینان از بدنه کپسول ها انجام گردد.در نهایت پلمپ و ارسال به مشتریتوجه داشته باشید که شارژ کپسول ها توسط شرکت های ثبت شده و دارای اساسنامه یا دارای جواز کسب صورت پذیرد و در غیر این صورت از ارائه کپسول های آتش نشانی خود به اشخاص فاقد صلاحیت خودداری نمایید.

شرکت تجهیزات و خدمات حفاظت از حریق ماهان گسترهمگام شارژ و فروش کپسول های آتش نشانی نصب و پخش سیستم های اعلام حریق،لوازم ایمنی و لوازم یدکی کپسول آتش نشانی جعبه های آتش نشانی، نصب سیستم های اطفاء حریق دستی و اتوماتیک مجری و مشاور طرح های ایمنی و آنش نشانی.

شارژ کپسول آتش نشانی در تهران

شارژ کپسول آتش نشانی از قبیل co2 ، پودر و گاز و آب و گاز در تمام مناطق تهران. شرکت ماهان گسترهمگام دارای دستگاه های تمام اتوماتیک برای شارژ کپسول پودر و گاز و کپسول Co2 می باشد.کلیه کپسول های شارژ شده توسط شرکت دارای 1 سال گارانتی از زمان شارژ خواهد بود.کپسول ها دارای برچسب شارژ شرکت برای مدت 1 سال می باشد.

مراحل شارژ کپسول آتش نشانی :

مراحل شارژ کپسول آتش نشانی پودر و گاز

در ابتدا کپسول آتش نشانی را از ناحیه شیر باز کرده و پودر داخل آن را خارج نموده و با پودر جدید پر میکنیم و واشر های دور شیر را هم عوض کرده و سوزن ها و همچنین درجه کپسول را چک کرده اگر خراب یا شکسته بود آن را تعویض نموده و همچنین شیلنگ کپسول را از نظر پارگی یا سوراخی بررسی کرده و در نهایت شیر را بسته و کپسول را با گاز ازت از ناحیه ورودی شیلنگ پر کرده و اطمینان حاصل مینماییم تا درجه کپسول در ناحیه سبز رنگ قرار گیرد و در آخر آن را برای چند لحظه ای در داخل مخزن آب قرار داده تا از نشتی گاز و یا خرابی شیر اطمینان حاصل نمود.

نشانگر سبز رنگ شارژ بودن کپسول

مراحل شارژ کپسول آتش نشانی co2

در ابتدا کپسول آتش نشانی co2 را از ناحیه شیر باز کرده و داخل کپسول را با دستگاه باد تمیز کرده و در نهایت شیر را بسته و کپسول را با گاز co2 پر نموده و در پایان پس از حاصل نمودن اطمینان از درست بودن شیر با وصل کردن شیلنگ و همچنین اطمینان ار سالم بودن شیلنگ مراحل شارژ به پایان میرسد.

توصیه هایی راجع به شارژ بودن کپسول آتش نشانی :

  1. درجه کپسول آتش نشانی را گاه به گاه بررسی نموده و از شارژ بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
  2. کپسول های پودر و گاز را هر دو ماه یکبار تکان داده تا پودر داخل آن به خوبی جابجا شود.
  3. کپسول های Co2 را در فضای باز زیر نور خورشید قرار ندهید.

یکی از متداول ترین روش ها برای اطفا حریق به صورت دستی  استفاده از “خاموش کننده” ها یا همان “کپسول های آتش نشانی”می باشد.مدت زمان شارژ کپسولپس از “مشاوره و اخذ تاییدیه آتشنشانی” معمولا لوازم و تجهیزاتیکه در پروژه نصب می باشند. مانند سیستم های اعلام حریق و اطفا حریقو کپسول ها نیاز به بازدید دوره ای دارند. مدت زمان شارژ دوره ای هرکپسول یک سال می باشد. مواد تشکیل دهنده ی کپسول ها پودر و گاز و یا co2 می باشندپس از گذشت یکسال از شارژ کپسول یا خرید آن حتی اگر از آن استفادههم نکرده باشند به دلیل خالی شدن گاز آن و ته نشین شدن پودر کف کپسول “خاموش کننده های آتش” نیاز به شارژ مجدد دارند.معمولا کارت شارژی مبنی بر شارژ کپسول و تاریخ آخرین شارژ برروی کپسول ها نصب می باشد.طریقه ی شارژ کپسولدر نظر داشته باشید که کپسول ها دارای گیجی می باشند که اگر کپسولشارژ شده باشد باید گیج روی رنگ سبز باشد وگر نه کپسول نیاز به شارژ دارد.یکی دیگر از روش های تشخیص شارژ کپسول نگاه به گیج آن می باشدبرای شارژ خاموش کننده ها ابتدا پودر مورد بررسی قرار میگیرد (در صورتخالی نشدن کپسول) سپس اگر پودر سالم باشد الک میشود و ناخالصیها جدا شده و دوباره همان پودر داخل خاموش کننده می شود و سپسگاز را با فشار وارد کپسول می کنند.معمولا کارگاه های شارژ کپسول به سه روش دستی نیمه اوتوماتیک و تماماتوماتیک کار شارژ کپسول ها را انجام میدهند.کارگاه شارژ کپسول  توانسته است طی این سال ها تمام کپسولها را به صورت کاملا تمام اتوماتیک انجام داده و کمترین آسیبی به کپسول ها نرسد.

 

کپسول آتش نشانی را چگونه شارژ می کنند؟

اولین نکته ای که باید در زمان شارژ مجدد کپسول آتش نشانی خود بدانید این است که کپسول آتش نشانی شما چه مدلی است و به اصطلاح از کدام نوع می باشد. در مرحله بعدی موادی که داخل کپسول آتش نشانی باقی مانده اند را باید تخلیه کرد و با مواد جدید پر کرد. البته این کار به همین سادگی که گفتیم نیست و شما نیاز به ابزار هایی مانند پمپ باد و… دارید و در صورتی که شغل شما شارژ کپسول آتش نشانی نباشد، خریداری این دستگاه ها و استفاده از آن ها هزینه زیادی برای شما خواهد داشت. پس حرکت به صرفه این است که کار را به شرکت هایی بسپارید که تجهیزات و تخصص لازم برای این کار را دارند.

 

زمان مناسب برای شارژ کپسول آتش نشانی

اولین نکته ای که در این خصوص باید به یاد داشته باشید این است که بعد از هر بار استفاده بنا بر احتیاط باید کپسول آتش نشانی خود را شارژ کنید. همچنین کپسول های آتش نشانی باید در فاصله های زمانی مشخص برای سرویس دهی به شرکت های سرویس دهی و شارژ کپسول های آتش نشانی فرستاده شوند تا یک بار به صورت کامل تخلیه شوند، تمیز کاری شوند و سپس دوباره پر شوند. در این میان اولویت شما برای شارژ کپسول های آتش نشانی، پیشنهاد شرکت سازنده است که روی کپسول آتش نشانی حک شده یا در دفترچه راهنمای آن نوشته شده است.

زمان شارژ کپسول های آتش نشانی معمولا به صورت سالانه است. اما در این میان کپسول های آتش نشانی بیوورسال و CO2 از این برنامه پیروی نمی کنند. کپسول های بیروورسال در صورتی که مورد استفاده قرار نگیرند می توانند تا 5 سال توانایی اطفاء حریق خود را حفظ کند و همچنین کپسول های آتش نشانی CO2 در صورتی که مورد استفاده قرار نگیرند می توانند هر دو سال یک بار شارژ شوند. اما این موضوع را به یاد داشته باشید که اگر حتی یک بار از این کپسول های آتش نشانی استفاده کرده باشید، باید آن ها را شارژ کنید. در غیر این صورت در زمان حادثه آتش سوزی ممکن است که دچار مشکل شوید.

 

انواع کپسول های آتش نشانی

آتش سوزی ها در اثر عوامل مختلفی بوجود می آیند و به همین دلیل برای خاموش کردن آن ها نیاز به کپسول های اتش نشانی است که بتواند بیشترین تاثیر را داشته باشد و از طرفی با منشاء اولیه بوجود آمدن آتش واکنش بدی نشان ندهد که باعث بروز اتفاقات بد تری گردد. پس بهترین راه جل این است که آگاهی خود را در خصوص کپسول های آتش نشانی و انواع آنها بالا ببریم و به این صورت بتوانیم در زمان حادثه تصمیم درست را بگیریم. در این مطلب گروه مزیانی قصد داریم که انواع کپسول های آتش نشانی را به شما معرفی کنیم و نکات، خصوصیات و موارد کلیدی در خصوص آن ها در اختیار شما قرار دهیم.

 

انوع کپسول آتش نشانی

کپسول آتش نشانی حاوی آب و گاز تحت فشار
این نمونه کپسول آتش نشانی به زبان ساده برای خاموش سازی مبلمان، موکت، فرش و مواردی این چنین استفاده می شود. ولی حتما باید این موضوع را به یاد داشته باشید هیچ وقت از این نوع کپسول آتش نشانی برای خاموش سازی روغن در حال سوختن یا سایر مواد مایع اشتعال زا استفاده نکنید، چرا که این کار باعث می شود اتفاقات بسیار بد تری را پیش رو داشته باشید و اصلا به خاموش سازی آتش کمک نمی کنید.
پس بهتر است که این کپسول آتش نشانی را در پذیرایی یا اتاق خواب نگهداری کنید.

کپسول آتش نشانی حاوی فوم (کف)
یکی از بهترین گزینه ها برای خاموش سازی مواد خشک مانند چوب و پارچه و از طرفی برای مایعات اشتعال زا، کپسول آتش نشانی حاوی فوم می باشد. البته باید این موضوع را به یاد داشته باشید که استفاده از این کپسول های اتش نشانی برای مواردی که منشاء آتش سوزی اتصال کوتاه الکتریکی و روغن خوراکی است اصلا درست نیست و باعث بروز حوادث بدتری می شود. پس بگذارید که این کپسول آتش نشانی در اتاق خواب، پذیرایی یا پارکینگ شما باشد.

کپسول های آتش نشانی حاوی گاز CO2 (کربن دی اکسید)
این نمونه کپسول آتش نشانی یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در زمانی هستند که آتش سوزی در اثر برق بوجود آمده باشد و یا منشاء آتش سوزی مایعات اشتعال زا مانند نفت و بنزین است. ولی در صورتی که مبل های روکش چرمی شما آتش گرفت یا در آشپزخانه دچار آتش سوزی روغن خوراکی شده باشید.

کپسول آتش نشانی حاوی پودر و گاز
زمانی که شما در خانه خود دچار آتش سوزی هایی با وسعت زیاد می شود، بهترین گزینه برای مقابله با حادثه این است که از کپسول آتش نشانی پودر و گاز استفاده کنید، این نمونه کپسول آتش نشانی برای مقابله با آتش سوزی های مایعات اشتعال زا، آتش سوزی های با منشاء الکتریکی و آتش سوزی گاز های اشتعال زا استفاده می شود.
البته باز هم نمی توانید از این کپسول های آتش نشانی برای خاموش سازی روغن و چربی های خوراکی استفاده کنید. پس محل نگه داری این کپسول هر جایی به جز آشپزخانه است.

کپسول آتش نشانی حاوی مواد شیمیایی خیس شده (Wet Chemical)
در صورتی که مبلمان چرمی شما دچار آتش سوزی شد و یا در آشپزخانه روغن های پخت و پز آتش گرفتند می توانید از این کپسول های آتش نشانی استفاده کنید. البته این نکته بسیار بسیار مهم را باید به یاد داشته باشید که استفاده از این کپسول ها در زمان هایی که آتش سوزی الکتریکی باشد و یا گاز های قابل اشتعال دچار آتش سوزی شده باشند، استفاده از این نوع کپسول آتش نشانی می تواند بسیار خطرناک باشد. پس بهتر است که این کپسول ها را در آشپزخانه و کنار گاز و سایر لوازم آشپزی قرار دهید.

بازرسی کپسول های آتش نشانی به چه صورت انجام می شود؟
بازرسی کپسول های آتش نشانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می تواند جان و مال شما را از آتش سوزی نجات دهد. پس باید برای بالابردن آمادگی خود در برابر آتش سوزی باید حتما هر چند وقت یک بار حتما بازرسی کپسول آتش نشانی را انجام دهید. در ادامه این قسمت بازه های زمانی پیشنهادی برای بازرسی کپسول آتش نشانی را در اختیار شما قرار می دهیم.

بازرسی و آزمون سالیانه کپسول آتش نشانی
تمام کپسول آتش نشانی به جز CO2 و بیوورسال باید هر سال تحت آزمایش هیدرواستاتیکی قرار بگیرند تا از سالم بودن و مقاوم بودن سیلندر آتش نشانی در برابر فشار اطمیمنان حاصل شود. کپسول های آتش نشانی CO2 باید هر دو سال یک بار و کپسول های آتش نشانی بیورسال باید هر 5 سال در صورت عدم استفاده این تست را انجام دهند.

بازرسی 6 ماهه کپسول آتش نشانی
در این نوع بازرسی یکی از کپسول های آتش نشانی را به صورت آزمایشی برای اطافاء حریق استفاده می کنند و عملکرد آن را بررسی می کنند. همچنین در صورتی که کپسول آتش نشانی 10 درصد وزنش کم شده باشد، باید مجددا شارژ شود و تست هیدرواستاتیک روی آن انجام شود.

بازرسی ماهانه کپسول آتش نشانی
این بازرسی به راحتی و توسط خود شما انجام می شود. در این بازرسی شما درجه بندی یا همان آمپر کپسول آتش نشانی را بررسی می کنید و در صورتی که از کپسول های آتش نشانی پودرو و گاز استفاده می کنید حتما به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از کلوخه شدن و ته نشین شدن مواد داخل آن حتما باید کپسول آتش نشانی را برعکس کنید.
همچنین به یاد داشته باشید که اهرم، شیلنگ، سر لوله و بقیه قسمت ها را چک کنید تا مبادا حشره ها در آن نفوظ کرده باشند و باعث اختلال در عملکرد آن شوند.

راهنمای استفاده از کپسول آتش نشانی
در زمان آتش سوزی به همه افراد استرس زیادی وارد می شود و شاید همین موضوع باعث شود که اتفاقات ناگواری زیادی رخ دهد و همه این اتفاقات بعد از آتش سوزی به یک دلیل است: “عدم آگاهی از این که در زمان آتش سوزی باید چه کرد!”
از طرفی امروزه در بیشتر مکان هایی که امکان آتش سوزی وجود دارد، کپسول آتش نشانی نیز هست و کاری که شما باید در چنین شرایط برای مقابله با آتش سوزی انجام دهید این است که نوع آتش سوزی را تشخیص دهید، کپسول آتش نشانی مناسب برای اطفاء حریق را پیدا کنید و به صورت صحیح از آن استفاده کنید. در ادامه این مطلب از گروه مزینانی این مراحل را به صورت کامل برای شما توضیح می دهیم.

کدام کپسول آتش نشانی برای چه نوع آتش سوزی استفاده می شود؟
در این قسمت نوع آتش و کپسول آتش نشانی مورد نیاز برای خاموش سازی آن را با هم بررسی می کنیم:

زمانی که آتش سوزی در اثر مواد خشک مانند چوب، پارچه، لاستیک و… اولین چیزی که به ذهن هر کسی می رسد، یعنی آب، برای خاموش سازی آتش مناسب و کارآمد است. به همین دلیل استفاده از کپسول آتش نشانی حاوی آب گاز بهترین گزینه برای شماست، ولی باید به یاد داشته باشید که هیچ وقت از کپسول آتش نشانی آب و گاز برای خاموش سازی هایی که در اثر اتصالی برق، مایعات قابل اشتعال و روغن خوراکی بوجود آمده اند استفاده نکنید. چرا که در چنین شرایطی شما نتایج برعکسی خواهید دید.
وقتی منشاء آتش سوزی مایعات باشد، روش درست خاموش سازی آتش این است که از رسیدن اکسیژن به آن جلوگیری کنید. در چنین شرایطی بهترین گزینه برای شما این است که از کپسول های آتش نشانی استفاده کنید که اصطلاحا آتش را خفه کنند. کپسول آتش نشانی پودر و گاز، کپسول آتش نشانی فوم و کپسول هالوژنه بهترین گزینه های شما در این شرایط هستند.
در آتش سوزی لوازم برقی یا تجهیزات کامپیوتری باید از خاموش کننده هایی استفاده کنید که در درجه اول رسانا نباشد. از طرفی اگر از کپسول آتش نشانی پودر و گاز استفاده کنید، پودر موجود در این کپسول های آتش نشانی روی قطعات می نشیند و باعث خراب شدن و از کار افتادن آنها می شود. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما کپسول های آتش نشانی حاوی CO2 هستند!
در کارگاه ها و کارخانه جات ممکن است که آتش سوزی فلزاتی مانند منزیم یا آلیاژ های پتاسیم رخ دهد؛ بهترین راه حل برای خاموش کردن این آتش سوزی ها استفاده از کپسول آتش نشانی پودر و گاز است.

چگونه از کپسول آتش نشانی استفاده کنیم ؟

خب، تا اینجای کار فهمیدیم که در چه شرایطی باید از چه کپسول آتش نشانی استفاده کنیم. در ادامه قصد داریم روش استفاده ساده و بی درد سر کپسول آتش نشانی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در زمان آتش سوزی آمادگی لازم برای مقابله با حوادث را داشته باشید.

در مرحله اول، ضامن یا همن پین مخصوص کپسول آتش نشانی را بکشید.

مرحله دوم این است که در محل مناسبی برای خاموش سازی قرار بگیرید و فاصله خود را از آتش سوزی تنظیم کنید.

شیر کپسول آتش نشانی را بازکنید یا اهرم آن را فشار دهید تا مایع خاموش کنند از کپسول بیرون بیاید.

در مرحله بعد شما باید با توجه به این که مواد خاموش کننده کپسول را به سمت آتش هدایت می کنید و آن را خاموش می کنید، به آن نزدیک شوید و آتش را با حرکت نازل دنبال کنید تا خاموش سازی بهتر انجام شود.

وزن های استاندارد کپسولهای آتشنشانی موجود درایران

وزن کپسولهای آتش نشانی پودر و گاز با استاندارد ایران

۱- کپسول پودروگاز ۱ کیلوگرمی

۲- کپسول پودر و گاز ۲ کیلوگرمی

۳- کپسول پودر و گاز ۳ کیلوگرمی

۴- کپسول پودر و گاز ۴ کیلوگرمی

۵- کپسول پودرو گاز ۶ کیلوگرمی

۶- کپسول پودر و گاز ۱۲ کیلوگرمی

۷- کپسول پودر و گاز ۲۵ کیلوگرمی

۸- کپسول پودر و گاز ۵۰ کیلوگرمی

حجم سیلندر پودر و دیگر آن هوای خشک یا نیتروژن می‌باشد و در زمان شارژ فشار آن ۱۰ بار ( PSI ۱۵۰ ) می‌باشد. به دلیل اینکه پودر در داخل خاموش کننده به طور دائم تحت فشار می‌باشد احتمال کلوخه شدن در آن زیاد است. بنابراین هر از گاهی لازم است خاموش کننده را سر و ته نموده و مجدداٌ در جای خود بگذاریم. اغلب بر روی این خاموش کننده فشار سنج وجود دارد که فشار درون سیلندر را نشان می دهد. این خاموش کننده از نوع قابل کنترل بوده و در وزن‌های مختلف از ۵/۰ کیلویی تا ۱۴ کیلویی ( ۱ تا ۳۰ پوند ) وجود دارد. زمان تخلیه بستگی به وزن مواد محتوی دارد به طوری که از ۸ ثانیه تا ۱۴ ثانیه می‌باشد و مقدار تخلیه آن در زمان شارژ حداقل ۸۵٪ است. قدرت پرتاب این خاموش کننده ۶ متر است و جهت آتش‌های کلاس‌های مختلف به کار می رود. هر ماه یک بار بازدید ظاهری از خاموش کننده به عمل آید و در این بازدید فشار درون سیلندر را از روی فشار سنج مشاهده و سپس بدنه و پلمپ را بازدید کنید. در صورت امکان سالی یک بار در حریق آموزشی از خاموش کننده استفاده شود.

امیدواریم که این مطلب توانسته باشد شما را در خصوص استفاده از کپسول آتش نشانی راهنمایی کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *