ما سعی بر این داشته ایم که خاموش کننده ها را یک ابزار مشخص در نظر بگیریم زیرا این موضوع برای ما ثابت شده است که کپسول های آتش نشانی اغلب آماده نیستند زیرا به درستی نگهداری نمی شوند داستان های بی شماری از افرادی وجود دارد که سعی می کنند در مراحل اولیه آتش را با یک کپسول آتش نشانی قابل حمل خاموش کنند، اما در حساس ترین لحظه متوجه می شوند که شارژ خاموش کننده تمام شده است و باید ابتدا به فکر شارژ مجدد باشند.
شایان ذکر است که بدانید همه افراد جامعه حتی مشاغل باید اهمیت پر کردن مجدد خاموش کننده ها را بدانند این فرآیند یک جنبه مهم در سرویس و نگهداری کپسول آتش نشانی است و نباید نادیده گرفته شود در واقع مهم نیست که از چه نوع کپسول آتش نشانی استفاده می کنید، انواع کپسول ها باید در زمان مورد نیاز شارژ شوند این زمان میانگین تمام خاموش کننده ها در صورت عدم استفاده سالانه است.
⇚ حتما بخوانید: شارژ کپسول آتش نشانی
کی و چرا باید کپسول های آتش نشانی شارژ شوند؟
موارد زیادی وجود دارد که در آن کپسول ها باید شارژ شوند برخی قابلیت تشخص دارد برخی دیگر نه.
کپسول ها پس از هر بار استفاده مجدد باید شارژ شوند:
حتی زمانی که خاموش کننده ای داخل کپسول خارج نشده باشد، کپسول باید برای اطمینان از آماده بودن برای استفاده بعدی سرویس شود حتی خلاء کم معمولا منجر به نشتی و در نهایت افت فشار لازم برای عملکرد صحیح در موارد بعدی می شود.
کپسول های آتش نشانی باید به طور دوره ای در طول عمر خود شارژ شوند، حتی اگر از آنها استفاده نمی شود:
هر دو مطابق با استاندارد کپسول های آتش نشانی قابل حمل NFPA Code 10 هستند که الزاماتی را برای اطمینان از عملکرد آنها برای ارائه اولین خط دفاعی در برابر آتش سوزی با اندازه محدود مشخص می کند و به دلیل دستورالعمل های خدمات سازنده، کپسول های آتش نشانی باید آزمایش شوند نیاز به یک دوره داخلی و شارژ مجدد دارد.
نحوه بررسی درجه فشار سنج یا کپسول آتش نشانی
شما باید حداقل ماهی یکبار کپسول آتش نشانی خود را بررسی کنید و یکی از مهم ترین مواردی که باید در آن بررسی کنید گیج فشار است امتیاز کپسول نشان می دهد که آیا کپسول کم شارژ است یا بیش از حد شارژ شده است یا دارای شارژ متعادل و قابل استفاده است تلاش شما این است که سوزن فشار سنج در قسمت سبز رنگ باشد.
روش های شارژ کپسول های آتش نشانی
در این مقاله سعی داریم به روش های شارژ کپسول های آتش نشانی اشاره کنیم که البته برای شارژ کپسول های آتش نشانی خود باید به مراکز استانداردی مانند ماهان گستر همگام مراجعه کنید.
شناخت نوع کپسول آتش نشانی: ابتدا باید نوع کپسول را به خوبی بشناسید تا آن را بررسی کنید به عنوان مثال کپسول های آتش نشانی دی اکسید کربن پر از گاز هستند و در صورت عدم آشنایی با محتویات آنها می توانید کپسول های آتش نشانی بیولوژیکی را در آنها قرار دهید.
تخلیه کپسول کپسول آتش نشانی: برای اینکه بتوانیم کپسول های کپسول آتش نشانی را به درستی بررسی کنیم ابتدا باید فشار داخل آن را آزاد کنیم و برای این منظور کارشناسان شیر و شیر فیلتر را از بدنه جدا می کنند و لازم به ذکر است که لوله منحنی روی شیر است که اگر آن را برداریم تمام اجزای این محصول از یکدیگر جدا می شود.
تست هیدرواستاتیک: برای کپسول های آتش نشانی که چندین سال از ساخت آنها می گذرد، کپسول های آتش نشانی طبق استانداردهای روز و تشخیص کارشناس فنی کارگاه تست می شوند.
شارژ کپسول: حالا بدنه کپسول آتش نشانی مورد نظر ما باز شده و به راحتی می توانیم محتویات داخل آن را خالی کرده و مواد مربوطه را دوباره داخل آن قرار دهیم.
معاینه داخلی و خارجی کپسول های آتش نشانی: در مرحله بعد پرسنل سازمان های حمل و نقل کپسول آتش نشانی موظف به انجام بازرسی چشمی از این دسته از تجهیزات آتش نشانی می باشند.
تمیز کردن: کپسول های آتش نشانی به طور طبیعی در طول این فرآیند طولانی آلوده می شوند و مطمئنا هیچ مشتری تمایلی به دریافت محصول آلوده ندارد.
شارژ کپسول آتش نشانی چگونه است؟
شارژ کپسول آتش نشانی اصول و قوانین خاص خود را دارد و با رعایت و دانستن این نکات می توانید به راحتی از کپسول آتش نشانی خود نگهداری کنید از آنجایی که کپسول های آتش نشانی جزو ابزارهای اصلی اطفای حریق هستند، باید هر از گاهی آنها را بررسی کرد این به این دلیل است که کپسول های آتش نشانی به دلایلی محتویات خود را در یک دوره زمانی از دست می دهند برای مثال اگر ماده ای که در کپسول آتش نشانی استفاده می شود آب باشد ممکن است مقداری از آن در اثر تبخیر از بین برود بنابراین نحوه شارژ کپسول آتش نشانی بسیار مهم است.
برای شارژ کپسول ها باید به مراکز شارژ کپسول آتش نشانی مراجعه کنید و یا اگر تجربه ای در این زمینه دارید می توانید خودتان این کار را انجام دهید شارژ کپسول آتش نشانی بسیار آسان است و تنها چند مرحله طول می کشد بنابراین در دو حالت شارژ کپسول های آتش نشانی ضروری است اولی پس از مصرف حتی اندک و دومی پس از اتمام تاریخ انقضای محموله قبلی در مقاله زیر به توضیح فرآیند شارژ کپسول های آتش نشانی می پردازیم.
شارژر کپسول آتش نشانی با استفاده از دستگاه شارژ
- محتویات کپسول آتش نشانی باید داخل شارژر ریخته شود و سر کپسول به آن وصل شود سپس بر روی دکمه fill کلیک می کنیم.
- همانطور که سر فندک باید به مه گاز وصل شود، سر کپسول آتش نشانی نیز باید به شارژر متصل باشد.
- بسیاری از فروشگاه ها شارژرهای کپسول آتش نشانی را می فروشند که می توان آنها را به صورت آنلاین جستجو کرد لازم به ذکر است که این فروشگاه ها دارای استانداردهای کافی می باشند.
- متاسفانه برخی فروشگاه ها با فروش دستگاه های غیراستاندارد قصد کلاهبرداری دارند و به همین دلیل سازمان آتش نشانی کشور استانداردهایی را برای این دستگاه ها در نظر گرفته است.