تجهیزات آتش نشانی
اگر به محیط کاری خود کمی دقت کنید تجهیزات آتش نشانی به کار رفته در ساختمان را مشاهده می کنید که برای بالا بردن ضریب ایمنی ساختمان توسط نیروهای متخصص و با نظارت نیروهای آتش نشانی از این وسایل استفاده شده است.
بسته به اینکه در محیط کاری شما چه میزان خطری وجود دارد وسایل آتش نشانی می تواند متفاوت باشد.
رایج ترین تجهیزات آتش نشانی به کار رفته در ساختمان ها، سیستم اعلام حریق، سیستم اطفاء حریق، کپسول آتش نشانی، شیر و شلنگ آب می باشد.
سیستم اعلام حریق
این سیستم یکی از مهم ترین تجهیزات آتش نشانی است که امروزه در تمام ساختمان های تازه ساخت از آن استفاده می شود. این وسیله روی سقف ساختمان مستقر می شود. زمانی که ساختمان دچار حریق شد این سیستم نشانه های آتش مثل دود، نور، گرما و حرارت را متوجه می شود و شروع به آلارم زدن می کند. با نور و صدا به ساکنین حاضر در محل اعلام خطر می کنند تا آنها بتوانند به موقع ساختمان را تخلیه کنند یا عملیات اطفاء حریق را انجام دهند. از طرفی این سیستم به مراکز آتش نشانی متصل هستند و به نزدیک ترین مرکز هم اعلام خطر می کند.
سیستم اطفاء حریق
در سراسر دنیا سیستم اطفاء حریق یکی از پرکاربردترین تجهیزات آتش نشانی بوده و جایگاه بسیار بزرگی برای خود ایجاد کرده است. این وسیله وظیفه خاموش کردن آتش تا رسیدن مامورین آتش نشانی را بر عهده دارد. این وسیله به یک دما حساس است و اگر دمای محیط از حد استاندارد بالاتر رود سیستم اطفاء حریق یا اسپرینکلر شروع به آب پاشی می کند و آتش را خفه می کند. نام این وسیله آتش نشانی اسپرینکلر است.
کپسول آتش نشانی
رایج ترین وسیله آتش نشانی که برای همه افراد جامعه شناخته شده است کپسول آتش نشانی می باشد. یک محفظه فلزی که درون آن با مواد خفه کننده آتش البته با فشار زیاد پر شده است. کپسول آتش نشانی قابل حمل است پس وزن آن باید به گونه ای طراحی شود که شما هنگام وقوع حادثه به راحتی بتوانید آن را بلند و جا به جا کنید. وزن کپسول آتش نشانی وزنی حدود ۲ تا ۱۲ کیلوگرم دارد. رنگ این وسیله نارنجی و قرمز است تا تحت هر شرایطی قابل رویت باشد. این وسیله می تواند تا رسیدن نیروهای آتش نشانی به شما در مهار و کنترل آتش کمک کند و از به وجود آمدن خسارات مالی بزرگ و حتی جانی جلوگیری می کند.
شیر و شلنگ آتش نشانی
در پارکینگ ساختمان ها یا در کوچه و خیابان های شهر حتما شیرهای آتش نشانی را دیده اید. این شیرها زمان وقوع حادثه بسیار می توانند مفید باشد. اگر دقت کرده باشید شلنگ های آتش نشانی در هر طبقه از ساختمان و در راه پله های ضروری نصب شده اند و می توانند در مهار آتش کمک کننده باشد.
تجهیزات آتش نشانی فردی
هنگام وقوع حادثه در شرایط اضطراری و اورژانسی حفظ آرامش و خونسردی کار بسیار دشواری است. در آن لحظات تمام امیدمان به مامورین آتش نشانی است. حالا اگر آتش نشان هم نتواند از خودش محافظت کند چه احساسی خواهیم داشت. لباس ها و تجهیزات آتش نشانی باید استاندارد باشد تا بتواند از فرد آتش نشان به خوبی مراقبت کند. لباس هایی که آتش نشان به تن می کند جزء تجهیزات او محسوب می شود که در کاهش خطر نقش بسزایی دارد. دستکش، کفش ایمنی، عینک، ماسک و نقاب، لباس یکسره باید همگی طبق استانداردهای تعریف شده طراحی و تولید شود. لباس این افراد باید عایق حرارت و مواد شیمیایی باشد، احساس سنگینی در فرد ایجاد نکند و آتش نشان راحت باشد.
تجهیزات آتش نشانی موجود در مراکز آتش نشانی
در کل سه نوع مرکز آتش نشانی وجود دارد: مراکز حریق، مراکز امداد و حریق و مراکز پشتیبانی.
مراکز حریق فقط برای اطفاء و خاموش کردن آتش وارد عملیات می شوند. در نتیجه افراد، ماشین آلات و مراکز با تجهیزات آتش نشانی با این هدف مجهز شده است.
در مقابل مراکز امداد و حریق علاوه بر خاموش کردن آتش وظیفه نجات افراد از حوادثی مانند زلزله، سیل، ریزش آوار، سقوط افراد و ریزش چاه را دارد. بنابراین تجهیزات آتش نشانی این مراکز باید با هدف خاموش کردن آتش و امداد و نجات افراد ایجاد شود.
اگر شدت وقوع حادثه زیاد باشد و نیروهای قبل نتوانند از پس مهار آن بر بیایند مراکز پشتیبانی وارد عمل میشوند و تجهیزات آتش نشانی بزرگتر و پیشرفته تری را وارد عملیات می کند.
تجهیزات آتش نشانی همیشه برای محافظت از جان و مال مردم استفاده می شود. بهتر است با مجهز کردن ساختمان ها قدمی روبه ایمن تر شدن برداریم. یونکس فروشگاهی است که می توانید تمام تجهیزات و وسایل آتش نشانی را با قیمت مناسب و کیفیت عالی از آنجا تهیه نمایید.
برخی از این وسایل آتش نشانی در محیط کار و زندگی نصب شده اند و به نوعی دست نشانده خود آتش نشان ها هستند که در صورت عدم حضور افراد آتش نشان و یا دیر حاضر شدن در موقعیت از پیشرفت حوادث و به وجود آمدن حوادث ناگوار جلوگیری شود.
در محیط های کارگاهی که افراد دارای مشاغلی هستند که فعالیت های جسمانی را طلب می کند وسایل آتش نشانی و تجهیزات ایمنی بیشتری به چشم می خورد.
تمام وسایل آتش نشانی برای این منظور به وجود آمده است که در مواقع خطر و اورژانسی بتوان از آن برای کاهش شدت حوادث استفاده کرد.
اما برخی از لوازم و وسایل آتش نشانی در محیط های سکونت و کار افراد نصب می شود و ضریب ایمنی ساختمان را افزایش می دهد. این وسایل توسط یک نیروی متخصص و با نظارت افراد آتش نشانی در محل های استاندارد با یک فاصله معینی نصب می شود. امروزه گرفتن پایان کار ساختمان کمی سخت شده است. ابتدا نیروهای آتش نشانی ساختمان را بررسی می کند تا تمام امور ایمنی در آن رعایت شده باشد و استاندارد بودن دستگاه ها را چک میکند سپس پایان کار را دریافت می کند.
وسایل آتش نشانی موجود در ساختمان ها کپسول آتش نشانی، سیستم اعلام حریق و سیستم اطفاء حریق است. بیشترین حوادثی که برای ساختمان ها ایجاد می شود حریق و آتش سوزی است و این وسایل برای جلوگیری از پیشرفت حریق است.
وسایل آتش نشانی در مواقع بحران استفاده می شود در نتیجه استاندارد و با کیفیت بودن آن یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد. در اینجا مشخصات استاندارد بودن هر یک از وسایل را بیان می کنیم تا از هر جایی که اقدام به خرید تجهیزات ایمنی کردید بتوانید خرید درستی انجام دهید.
مهمترین نکته در مورد کپسول جنس مواد خفه کننده داخلش است. هر آتش با یک ماده دچار آتش سوزی می شود و برای خاموش کردن باید آن ماده اصلی را حذف کرد. ماده خفه کننده را باید بر اساس آتش انتخاب کرد.این هم بستگی به محیطی دارد که میخواهید از کپسول آتش نشانی استفاده کنید. کپسول آب و گاز در محیط های اداری و مسکونی که بیشتری ماده منفجره جامدات است استفاده می شود. وزنی حدود ۲ تا ۱۲ کیلوگرم دارد تا بتوانید آن را به راحتی بلند و حمل کنید.
امروزه در تمام جهان اهمیت استفاده از سیستم اعلام و اطفاء حریق شناخته شده است. سیستم اعلام حریق یک دستگاه سفید رنگی است که روی سقف ساختمان ها نصب می شود و به علائم آتش حساس است. هر زمانی که دما، دود و گرما احساس کرد شروع به آلارم زدن می کند و به نزدیک ترین مرکز آتش نشانی اطلاع رسانی می کند.
سیستم اطفاء حریق می تواند یکی از عوامل اصلی آتش سوزی را برطرف و حریق را کنترل کند. این سیستم هم یک دستگاه سفید رنگی است که روی سقف ساختمان نصب می شود به دما حساس است و با بالا رفتن دمای محیط به صورت خودکار سعی در خاموش کردن آتش می کند. این سیستم شروع به آب پاشی می کند و دمای محیط را کاهش می دهد.
قبل از اتفاق و حوادث باید طریقه استفاده از آن ها را یاد بگیرید تا بتوانید آرامش خود را حفظ کنید و از این وسایل آتش نشانی به درستی استفاده کنید.
همانطور که گفتیم وسایل آتش نشانی به اطفاء حریق ختم نمی شود بلکه ابزارهای نجات دهنده و امداد را نیز شامل می شود. در شرایط بحرانی مهم ترین اولویت سالم ماندن خود آتش نشان است که بتواند از جان و مال شما محافظت کند. وسایل آتش نشانی فردی خود شخص آتش نشان هم باید از مواد درجه یک و اصل ساخته شود.
در نتیجه به وسایل آتش نشانی درجه یک و استاندارد نیاز دارد. زمانی که فرد وارد عملیات می شود با تکیه و اعتماد به ابزاری که دارد شروع به عملیات نجات می کند. در نتیجه برای هر کاری که ایمنی و نجات افراد را شامل شود باید از تجهیزات و وسایل آتش نشانی استفاده کرد.
تجهیزات آتش نشانی بر اساس محل استفاده از آنها و یا محلی که در آن نصب شدهاند:
- وسایل آتش نشانی و اعلام و اطفای حریق که در ساختمانها کار گذاشته میشود
وقتی در مورد اطفای حریق در ساختمانها صحبت میکنیم، اولین نکتهای که باید به آن توجه کنیم، این است که ساختمانهای امروزی با موادی تحت عنوان پوششهای ضد حریق نسبت به آسیبهایی که ممکن است از آتش سوزی ببینند مقاوم سازی شدهاند. این کار توسط شرکتهای خاصی انجام میشود که مواد اولیه و مجوزهای مخصوصی دارند. بنابراین پوشش ضد حریق را میتوانیم به عنوان اولین قدم در پیاده سازی سیستمهای ضد حریق در ساختمانها بدانیم.
- سیستمهای اعلام و اطفا حریق
همانطور که از نام آنها پیدا است، سیستمهایی هستند که در تمام ساختمان کشیده شدهاند، درست مانند تأسیسات دیگر. این سیستمها دارای دو بخش هستند، یکی تشخیص این که آتش سوزی آغاز شده است یا در حال آغاز است و دیگری قسمتی است که آتش را کنترل کرده و در صورت امکان آن را خاموش میکند.
سیستم اعلام حریق به دو صورت عمل میکند. در اولین شکل خود این سیستم تنها وظیفه مطلع کردن ساکنین را دارد تا بتوانند از محل خارج شوند. در دومین شکل سیستم اعلام حریق علاوهبر این کار، با مرکز آتش نشانی نیز تماس برقرار میکند. به این ترتیب آتش نشانان هم به محل اعزام میشوند. البته نوعی از این سیستمها نیز وجود دارد که با نام دتکتور یا تشخیص دهنده شناخته میشوند. انواع پیشرفته دتکتورها توانایی قطع برق و آب را نیز دارند.
بخش دوم این سیستم بزرگ، اطفا حریق است. این بخش با استفاده از آبپاشهایی که در نقاط مختلف جاسازی شدهاند شروع به مهار آتش میکند. به این آبپاشها اسپرینکلر گفته میشود. سالها است که اسپرینکلر برای اطفای حریق استفاده میشود. عملکرد این سیستم بر پایه فشار آب یا ماده اطفا کننده استوار است. در واقع لولههایی که از مخزن ماده اطفا، یا سیستم آب شهری آمدهاند، تلاش میکنند تا آب را با نهایت سرعت ممکن به آبپاشها برسانند. این سیستم در هنگام وجود حریق فعال میشود و اسپرینکلر آب را به صورت بارانی به بیرون میپاشد.
- توپ یا گوی ضد حریق
این وسیله در برای زمانهایی که افراد میخواهند راهی به بیرون از محل حادثه پیدا کنند کاربرد زیادی دارد. زمانی که گوی ضد حریق را به داخل آتش سوزی بیندازید، از هم باز شده و ماده اطفا درون آن خارج میشود به این ترتیب میتواند تا شعاع خوبی آتش را مهار کند. از این گویها برای اطفا حریقهای کلاس A، B، c و E استفاده میشود. وزن کم گوی باعث میشود همه افراد بتوانند در زمان نیاز به راحتی آن را به درون آتش پرتاب کنند و این یک ویژگی خوب است.
- کپسولهای آتش نشانی
وقتی صحبت از معرفی تجهیزات آتش نشانی میشود، بدون شک کپسول آتش نشانی از وسایل اولیه است. توصیه میشود که همیشه یک کپسول آتش نشانی داشته باشیم، گاهی آتش سوزیهای کوچک که به راحتی قابل مهار هستند به دلیل نبود چنین وسیله اولیهای به فجایع بزرگی تبدیل شدهاند.
کپسول آتش نشانی از نظر محتویات آن، در ۵ نوع مختلف تولید میشود؛ آب، پودر، کف، گاز و مواد هالوژنه. شما باید در هنگام خرید مشخص کنید که برای چه مکانی میخواهید از کپسول استفاده کنید. برای مثال در مکانهایی که احتمال آتش سوزی با جرقه برق وجود دارد، نباید از آب استفاده شود به همین ترتیب برای آتش سوزیهایی که ناشی از مواد شیمیایی هستند. بهتر است در زمان خرید از فروشنده بخواهید توضیحاتی در مورد معرفی تجهیزات آتش نشانی به شما بدهد تا انتخاب درستی داشته باشید.
- فایر باکس یا جعبه آتش نشانی
پس از کپسول آتش نشانی، فایر باکس یکی دیگر از لوازم آتش نشانی اولیه است. این وسیله یک جعبه دیواری است که قرقره و شلنگ آتش نشانی در آن قرار دارد. این وسیله هم برای آتشهایی که به تازگی شروع شدهاند اما بزرگتر از میزانی هستند که با کپسول کنترل شوند استفاده میشود. با استفاده از تجهیزاتی که فایرباکس در اختیار قرار میدهد، میتوان با مهار حریق، زمان کافی برای خارج شدن ساکنین از ساختمان را فراهم کنیم. اگر دقت کرده باشید در متروها و قطارها نیز از این سیستم استفاده شده است.
شرکت ماهان گستر همگام از سال 1378 در زمینه خدمات رسانی ایمنی و آتش نشانی شروع به فعالیت کرد. شرکت ماهان گستر همگام افتخار دارد که به عنوان یکی از پیشروان در عرضه تجهیزات تخصصی ایمنی فردی، صنعتی و مبارزه با حریق در خدمت ملت شریف ایران باشد. سعی و اهتمام مسئولین شرکت؛ معرفی و عرضة تجهیزات آتش نشانی، شارژ و فروش انواع خاموش کننده ها، نوسازی، شات پلاست و رنگ آمیزی انواع سیلندرها و نصب سیستم های اعلام و اطفاء حریق و تجهیز و تعمیر خودروهای آتش نشانی، با بهترین کیفیت و کارائی و مناسب ترین قیمت می باشد. شرکت ماهان گستر همگام همراه با تکنولوژی روز، مجهز به دستگاه های مدرن در ارائه انواع خدمات با سطح کیفی بالا در خدمت مشتریان گرامی می باشد. شرکت ماهان گستر همگام مفتخر به دریافت:
– مجوز رسمی از اتحادیه آتش نشانان تهران
– گواهینامه HSE (محافظت از محیط زیست)
– تأئیدیه ایمنی از وزارت کار می باشد.فروش اینترنتی و عمده انواع تجهیزات ایمنی ، آتشنشانی ، اعلام و اطفاء حریق
شامل:
انواع کپسول آتش نشانی( پودری ، co2، فوم و گاز ، آب و گاز و بیورسال ) برند دژ ، دریا ، بایا ، شعله ، آرمان
انواع جعبه ( فایر باکس ) و قرقره های آتش نشانی
انواع شیلنگ ، نازل و اتصالات آتش نشانی
انواع تجهیزات اطفا حریق خودکار ( اسپرینکلر )
انواع تجهیزات اعلام حریق شامل پنل ، دتکتور ، شستی اعلام ، آژیر و فلاشر در برندهای سنس ( Sens ) و زیتکس ( Zitex ) زیر قیمت نمایندگی
انواع جعبه های کمکهای اولیه
برای مشاوره و خرید تجهیزات آتش نشانی ب اما در ارتباط باشید
تلفن: 02133500154 | 02133500469 | 09013740116 | 09126081171
حوزه خدمات:
ارائه دهنده برترین خدمات ایمنی، آتش نشانی و آزمایشگاه در تهران فروش تجهیزات اعلام و اطفای حریق، کپسول های آتش نشانی
شارژ کپسول آتش نشانی، شارژ خاموش کننده آتش نشانی، اعلام حریق، اطفاء حریق،شات پلاست، تست هیدرواستاتیک