سیستم اعلام حریق چیست؟
به طور کلی سیستم های کشف و اعلام حریق یا به اختصار سیستم اعلام حریق، به مجموعهای از تجهیزات الکترونیکی گفته میشود که وظیفه آشکارسازی حریق و محل یا زون حریق را در اماکن مختلف بر عهده دارد.
این سیستم، زمانی که آتش (حریق)، دود، حرارت و … بوجود می آید شروع به کار می کند و آژیر یا چراغ چشمک زن خطر را به کار می اندازد. بدین ترتیب به ساکنین محل هشدار می دهد تا بر این اساس مقدمات عملیات اطفاء و در شرایط بحرانی تخلیه افراد و ساکنین انجام پذیرد و همزمان با آن سناریوهای کنترلی نیز انجام شود.
یک سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد. اما شاید برای شما جالب باشد دانستن این مطلب که با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلان حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، اما متاسفانه بیش از 90درصد پروژه های سیستم های اعلان حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.
همچنین امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود.
با توجه با اینکه در سیستم های اعلان حریق عمل آشکار کردن و ظاهر کردن (آگاه کردن) اتفاق می افتد، اصطلاح صحیح همان سیستم اعلان حریق می باشد.
برای تجهیزاتی مانند آشکارسازها، مرکز کنترل بهتر است از اصطلاح اعلان حریق استفاده نمود. (نظیر آشکارساز دود اعلان حریق، شستی اعلان حریق، کنترل پنل اعلان حریق و…)
برای تجهیزاتی مانند آژیر و فلاشرها می توان از اصطلاح اعلام حریق استفاده نمود. (نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر اعلام حریق و…)
اجزای سیستم اعلان حریق
به طور کلی هر سیستم اعلام حریق از بخش های زیر تشکیل شده است:
- مرکز کنترل اعلام حریق: که وظیفه کنترل ورودی ها و خروجی ها را بر عهده دارد.
- تجهیزات ورودی: نظیر انواع دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله، شستی اعلام حریق و…
- انواع تجهیزات هشداردهنده: نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر و…
- منبع تغذیه: که وظیفه تامین انرژی الکتریکی سیستم را در طول دوره فعالیتش بر عهده دارد.
- تجهیزات جانبی دیگری نیز نظیر انواع ماژول های ورودی و ماژول های خروجی که برای ارتباط سیستم اعلان حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات به کار می روند.
کنترل پنل اعلام حریق
کنترل پنل اعلام حریق وظیفه پردازش مرکزی و پایش و کنترل سیستم را بر عهده دارد. کنترل پنل های سیستم های اعلان حریق را میتوان به طور کلی به 5 دستۀ زیر تقسیم کرد:
- کنترل پنل اعلام حریق متعارف
- کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر: که میتواند از نوع معمولی و یا آنالوگ باشد.
- کنترل پنل اهای اطفای حریق: برای کنترل سیستم های اطفای حریق مورد استفاده قرار می گیرد که سیستم آشکارسازی آن میتواند از نوع متعارف و یا آدرس پذیر باشد.
- کنترل پنل اعلام حریق وایرلس (بیسیم)
- کنترل پنل های ترکیبی: که می تواند ترکیبی از قابلیتهای کنترل پنل های فوق الذکر باشد.
محل نصب دستگاه مرکز اعلام حریق باید کاملا روشن باشد ، بنابراین لازم است مکانی که در آن تابلو کنترل مرکزی نصب شده است مجهز به سیستم روشنایی اضطراری باشد.
کنترل پنل های اعلام حریق معمولا در اتاق های نگهبانی یا حراست، مرکز اطلاعات هتل ها و در پروژه های صنعتی یا تجاری بزرگ معمولا در اتاق کنترل و بطور کلی در جایی که معمولا افراد مسئول دائما در آنجا حضور دارند و دسترسی به پنل برای آنها به راحتی امکان پذیر باشد، نصب می شود.
تابلو های کنترل مرکزی باید در محل هایی نصب شوند که احتمال وقوع آتش سوزی در آنها کمتر است و در عین حال رفت و آمد پرسنل تعمی و نگهداری ساختمان در آنجا بیشتر است. به گونه ای که کارکنان حاضر در محل به محض فعال شدن سیستم اعلان حریق و آژیرهای مربوطه، خود را به ناحیۀ مورد نظر رسانده و اقدامات لازم را در خصوص اطفای حریق انجام دهند.
اعلان حریق یا اعلام حریق؟
معمولا در نامه نگاری های بین شرکتی دیده می شود که کارفرما سرتیتر موضوع نامه خود اعلام حریق ذکر کرده و در جواب از طرف پیمانکار و یا مشاور کلمه اعلام را دریافت می کند و یا بالعکس.
انواع سیستم های اعلام حریق
به طور کلی سیستم های اعلام حریق به ۲ نوع سیستم اعلام حریق متعارف Conventional و سیستم اعلام حریق آدرس پذیر Addressable تقسیم می شود.
اجزا و تجهیزات سیستم اعلام حریق
هر سیستم اعلام حریق از بخش های زیر تشکیل شده است: کنترل پنل اعلام حریق، دتکتور اعلام حریق، شستی اعلام حریق، آژیر یا چراغ چشمک زن اعلام حریق و اینترفیس اعلام حریق و …
کنترل پنل اعلام حریق در واقع قلب سیستم کشف و اعلام حریق به شمار می آید که تمام ورودی ها و خروجی های سیستم را نظارت و کنترل می نماید.
لیست قیمت سیستم و تجهیزات اعلام حریق
قیمت اجرای سیستم اعلام حریق
استعلام قیمت مهمترین بخش ثبت سفارش و یا درخواست خدمات است. این امر همیشه در کنار کیفیت کار از اهمیت بالایی برخوردار است.
تجهیزات اعلام حریق ماهان گستر همگام بخش مهمی از بازار سیستمهای اعلام حریق ایران را به خود اختصاص داده است. جهت کسب اطلاع از لیست قیمت سیستم و تجهیزات اعلام حریق میتوانید لیست قیمت اعلام حریق با ما تماس بگیرید.
تجهیزات اعلام حریق ماهان گستر همگام در زمینه ی طراحی سیتم های اطفا حریق ، فروش تجهیزات حریق ، پوشش های مقاوم در برابر حریق ، اجرای سیستم های موتور خانه و فروش آماده ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز می باشد .
اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق
تجهیز بودن ساختمانهای تجاری و مسکونی به سیستم اعلام و اطفا حریق یک عامل بسیار مهم و پر اهمیت است. عملکرد صحیح و عاری از هرگونه خطا در هنگام اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق از حساسیت بالایی برخوردار است. اتفاقاتی مثل اتصالی برق، خطای انسانی، عوامل طبیعی مثل صاعقه ممکن است، منجر به بروز آتش سوزی در ساختمانهای مختلف شود. بنابراین اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق امروزه در هر ساختمانی یک ضرورت به حساب میآید.
تجهیزات اعلام حریق ماهان گستر همگام در تهران با ایجاد بستری برای افراد متخصص در زمینه اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق و نصب اصولی این سیستم در منازل و ساختمانهای اداری کار شما را برای انتخاب یک شرکت مورد اعتماد جهت مجهز کردن ساختمان به سیستم اطفا حریق را سهولت بخشیده است. شما میتوانید با افراد متخصص در زمینه اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق در ارتباط باشید.