اتحادیه صنف لوازم ایمنی،کلاه و آتش نشانی در سال ۱۳۳۰ با عنوان اتحادیه تولید کنندگان کلاه شروع به فعالیت نمود. با اضافه شدن آرم و علائم نیروهای مسلح، تا سال ۱۳۷۷با عنوان اتحادیه کلاه و علائم نیروهای مسلح به فعالیت خود ادامه داد. در سال ۱۳۷۷ رسته ایمنی به رسته های این اتحادیه اضافه گردید که رونق و شکل جدیدی به فعالیت اتحادیه بخشید. از سال ۱۳۸۸ رسته شارژ و فروش خاموش کننده های آتش نشانی به این اتحادیه نیز اضافه گردید.
اتحادیه صنف لوازم ایمنی، کلاه و آتشنشانی در سال ۱۳۳۰ با عنوان اتحادیه تولیدکنندگان کلاه فعالیت خود را شروع کرد و با اضافه شدن آرم و علائم نیروهای مسلح، تا سال ۱۳۷۷با عنوان اتحادیه کلاه و علائم نیروهای مسلح به فعالیت خود ادامه داد. در سال ۱۳۷۷ رسته ایمنی به رستههای این اتحادیه اضافه شد که رونق و شکل جدیدی به فعالیت اتحادیه بخشید. از سال ۱۳۸۸ رسته شارژ و فروش خاموشکنندههای آتشنشانی به این اتحادیه نیز اضافه شد و قرار است به زودی رسته تجهیزات آتشنشانی و اعلام و اطفای حریق نیز به این رستهها اضافه شود. اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتشنشانی سه رسته را تحت پوشش قرار داده است؛ 1) حفاظت فردی و ایمنی، 2) آتشنشانی (شارژ و فروش خاموشکنندهها)
شرکت ماهان گستر همگام | تهران | جاده خاوران
تلفن: 02133500154 | 02133500469 | 09013740116 | 09126081171
تهران جاده خاوران، قیامدشت
حوزه خدمات:
ارائه دهنده برترین خدمات ایمنی، آتش نشانی و آزمایشگاه فروش تجهیزات اعلام و اطفای حریق، کپسول های آتش نشانی
شارژ کپسول آتش نشانی، شارژ خاموش کننده آتش نشانی، اعلام حریق، اطفاء حریق،شات پلاست، تست هیدرواستاتیکمجوز رسمی از اتحادیه آتش نشانان تهران
3) تجهیزات آتشنشانی ساختمان. هر واحد صنفی در بخش خدمات حداقل 3 نفر را مشغول به کار کرده و در بخش تولید (کارخانه و کارگاهها) آمار دقیقی در دست نیست. هر جا که فعالیتی شروع میشود، مسلما به لباس و تجهیزات امینی نیاز دارد. این اتحادیه نزدیک به 650 عضو رسمی دارند. این در حالی است که 1000 واحد صنفی در سطح تهران فعال هستند.
حمید میرزاییقرهلر، رییس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتشنشانی در گفتوگویی دوستانه به تشریح مشکلات، ظرفیتها و توانمندیهای این صنف پرداخته و درباره اصناف بدون پروانه کسب میگوید: «تعدادی از این افراد در حال اخذ پروانه کسب هستند. البته ممکن است واحدهای تازه تاسیس باشند یا برخی واحدهای صنفی که واگذار شدهاند. به طبع برای اخذ پروانه کسب برای تاسیس یا تغییر واحدهای صنفی زمان لازم است. در مقابل بعضی از واحدهایی که بدون پروانه کسب فعالیت میکنند باید شناسایی شوند زیرا ملزم به دریافت پروانه کسب هستند. اگر این واحدهای صنفی اقدام به دریافت پروانه کسب نکنند اتحادیه برای آنها اخطاریه میفرستد. پروانه کسب بیشتر مربوط به فروشندگان محصولات است. تولیدکنندگان باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت جواز بهرهمندی بگیرند و خارج از تهران (در شهرکهای صنعتی) فعالیت خود را شروع کنند. پروانه آغاز به کار کارخانه و کارگاهها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر میشود.»
این اتحادیه خدمات درآمد از بازرسی را هم در عملکرد سال گذشته خود لحاظ کرده است. میرزاییقرهلر با بیان اینکه قبل از ارائه پروانه کسب، بازرس اتحادیه، واحد صنفی متقاضی را بازدید میکند، میافزاید: «هر کسی که تقاضای پروانه کسب میکند، فرمی را پر میکند و جهت تایید موارد درج شده در فرم و استاندارد بودن وضعیت واحد صنفی، یک بازرس از اتحادیه به واحد صنفی میرود. طبیعتا این بازرسی هزینهیی برای اتحادیه دارد و آن را از واحد صنفی دریافت میکنیم. ضمن آنکه اتحادیهها بودجه مشخصی ندارند. درآمد اتحادیهها از حق عضویتهای سالانه و ورودیه (اعضای جدید) است. ضمن آنکه 20 درصد آن متعلق به اتاق اصناف است.»
اما در درآمدهای اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتشنشانی، کمکهای مردمی نیز لحاظ شده است. رییس این اتحادیه در تشریح درآمد حاصل از کمکهای مردمی تاکید میکند: «در بودجه سالانه اتحادیه این کمکهای مردمی پیشبینی شده است. برخی اعضا که فعال هستند و دارای درآمد خوب و قوی هستند، از آنها به عنوان اسپانسر و کمک مردمی در برنامههایی (مراسم مناسبتی، سمینار، گردهمایی و…) که داریم، استفاده میکنیم. اتحادیه درآمد کافی ندارد و از طریق اعضای خود به کمکهای مردمی دست پیدا میکنیم.»
اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتشنشانی، علاوه بر آموزشهای اولیه جهت اخذ پروانه کسب، آموزشهای دیگری هم به اعضای خود ارائه میکند. میرزاییقرهلر به این آموزشها اشاره کرده و تصریح میکند: «چون فعالیت ما در بخش آتشنشانی یا لوازم ایمنی و حفاظت فردی است و بسیار حساس، متقاضی در حین ورود به این صنف باید اطلاعات اولیه داشته باشد. در ادامه نیز اتحادیه از دانش و اطلاعات اساتید و افرادی که در صنف ما فعال هستند و تحصیلات مرتبط دارند، استفاده میکند. در طول سال کلاسهایی برای اعضای خود تشکیل میدهیم که برخی به دوره کردن مطالب قبل میپردازند. ضمن آنکه تغییرات و مطالب روز دنیا را در این کلاسها به سمع اعضای خود میرسانیم و سعی کردیم تا از همه لحاظ اعضای اتحادیه رشد کرده و با دستاوردهای روز دنیا همراه شوند.»
تعرفه شارژ خاموشکنندهها بسیار پایین است و توسط اتحادیه تعیین و مشخص میشود. رییس این اتحادیه در پاسخ به این سوال که با توجه به تعرفه اتحادیه، آیا این مبالغ برای اعضا سودآوری هم دارد یا خیر؟ میگوید: «این تعرفه را گذاشتیم تا از ناهماهنگی قیمت جلوگیری کرده و بازار این خاموشکنندهها ساماندهی شود. در تعیین این تعرفه از افراد متخصص استفاده کردیم. این افراد قیمت مواداولیه و ایاب و ذهاب را در نظر گرفتند، قیمتی که به دست آمد، منطقی بوده و از پراکندگی قیمتها جلوگیری میکند.»
این صنف نیز با مشکل بزرگی به نام «واردات» روبهروست. میرزاییقرهلر در تشریح این مشکل میگوید: «مشکلات در این صنف زیاد است. در شرایطی که تحریم بودیم برندهای خوب اروپایی به کشور وارد نشد یا از طریق واسطهها وارد کشور میشد. بیشترین اجناس وارداتی چینی بودند و کیفیت خوبی نداشتند.»
استاندارد تولید اجناس خاص و حساس همچون آتشنشانی ضروری به نظر میرسد. اما رییس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم ایمنی، کلاه و آتشنشانی چیز دیگری میگوید. به گفته او، عدم وجود استاندارد در این صنف، باعث شد که با سازمان ملی استاندارد ارتباط بگیریم و سعی میکنیم نظمی در بازار به وجود آوریم که اجناس با کیفیت عرضه شود. ما کمیسیون فنی و صلاحیت را تشکیل دادهایم که برخی فعالان این رسته در آن فعال هستند. این کمیسیون با سازمان ملی استاندارد همکاری دارد که برخی اجناس که استانداردی ندارند را آنالیز کرده و استانداردی برای آنها تدوین کنند و ملاک تولیدکنندگان صنف قرار گیرد. تمام تولیدکنندگان را تشویق به تولید استاندارد و با کیفیت میکنیم و آنها را مورد حمایت اتحادیه قرار میدهیم.»